battaiszap_220308

Derékig süllyedt a dunai iszapban

battaiszap_220308

Derékig süllyedt a dunai iszapban

Becsúszott a Duna vizébe és derékig elsüllyedt az iszapban egy idős asszony Százhalombattánál. Kutyapóráz segítségével tartotta őt egy férfi, hogy el ne nyeljék a hullámok. A kiérkező rendőrökkel együtt hárman húzták ki az asszonyt, akit a sikeres mentőakciót követően kórházba szállítottak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Március 6-án kora délután segélykérő hívás futott be a rendőrségre: egy asszony a Duna százhalombattai szakaszánál belecsúszott a vízbe, és annyira beleragadt az iszapba, hogy kijönni nem tud.

A rendőrök a meredek partszakaszon először egy férfit láttak meg, aki egy kutyapóráz egyik végét markolta, a másik a bajba jutott asszony csuklójára volt akasztva. Egyedül csak tartani bírta, kihúzni nem, ezért kért rendőri segítséget. A nő ekkorra már derékig süllyedt a hideg iszapban, mozdulni sem bírt, félő volt, kihűl, vagy tovább süllyedve megfullad.

A járőrök egymásba kapaszkodtak, egyikük a szilárd talajhoz cövekelte magát, társa pedig guggolva próbálta másik kezével elérni az asszonyt. A pórázt tartó férfi is besegített: ő az asszony másik kezét fogta meg. Többször kellett nekiveselkedniük, mire hárman közös erővel, a meredek falon felhúzva ki tudták menteni az iszap fogságába esett nőt, aki teljesen átázott és átfagyott.

A rendőrök mentőt hívtak, és míg megérkezett a segítség, a hetvenéves asszony elmesélte: délelőtt indult sétálni a Duna-partra, majd tartott egy kis pihenőt. Közben a telefonja kicsúszott a kezéből és az iszapos vízbe esett. Próbált lemászni a készülékért, de megcsúszott és a vízbe esett. A jéghideg iszapba ragadva képtelen volt kimászni. Az arra járó férfi sietett a segítségére, de egyedül ő is kevésnek bizonyult, ezért tárcsázta a segélyhívót, és várták a felmentő sereget. Az elsőként reagáló járőrpár fizikuma már elégséges volt kiszabadításához.

A mentők megvizsgálták az asszonyt, és mivel testhőmérséklete 34 °C-ra hűlt, kórházba vitték.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email