img_20220307_150512

Újabb 6,3 milliárdos beruházással épít járműcsarnokot Érden az AVL

img_20220307_150512

Újabb 6,3 milliárdos beruházással épít járműcsarnokot Érden az AVL

Március 7-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Dirk Janetzko, az AVL Hungary ügyvezetője is részt vett Érden az AVL Hungary új járműcsarnokának alapkőletételén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hajtásláncrendszerek csaknem teljes vertikumában élen járó kutató-fejlesztő centrumnak számító AVL List GmbH és az AVL Hungary hosszú távú elkötelezettségét mutatja Magyarország felé ez az újabb 6,3 milliárd forint értékű beruházás, amelyet 1,5 milliárd állami támogatás mellett kezdett meg 2022 elején. A teljes projekt, amely az érdi kutatási-fejlesztési központ létrehozásán kívül egy zalaegerszegi regionális jelentőségű autóipari kompetenciaközpont kialakítását is tartalmazza, összesen 12,5 milliárd forint beruházásával, 3 milliárd forintos állami támogatással jött létre.

A grazi központú AVL a világ legnagyobb független vállalatcsoportja, amely belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztésével foglalkozik, és a globális járműipar egyik meghatározó szereplője.  A 2002-ben alapított AVL Hungary több száz fős szakembergárdája az érdi központ és két budapesti telephely mellett Zalaegerszegen és Kecskeméten is csúcstechnológiás fejlesztői környezetben dolgozik, elsősorban a K+F tervezés, szimuláció, tesztelés, szoftverfejlesztés, kalibráció és gyártástervezés területén. A vállalat munkatársai/fejlesztői legmodernebb eszközökkel dolgozva nemzeti és nemzetközi projektekben vesznek részt. Az alkalmazottak munkájának eredményei és az AVL-nél létrehozott műszaki innovációk ma már öt kontinens személyautó-, nehézgépjármű-, munkagép- és hajóiparában jelennek meg.

Az AVL Hungary árbevétele 2021-ban 6,6 milliárd forint volt/ elérte a 6,6 milliárd forintot, foglalkoztatottjainak jelenlegi létszáma 474 fő. Az új beruházások révén a cég 250 új munkahely létrehozását vállalta, amelyből 216 állás felsőfokú végzettséghez kötött.

Az épülő új járműcsarnok két részből áll majd, a kisebbik részén jármű-, motor-, és elektromos hajtáslánc elemek szerelésére, átalakítására, műszerezésére lesz lehetőség, de itt kap helyet például a raktár, a hegesztő- és megmunkáló műhely és egy irodahelység is. Az épület nagyobbik részén a tesztelési terület és prototípus tároló helyezkedik el, ahol a prototípus autók zárt parkolója mellett elektromos hajtáslánc tesztelés, állóhelyzeti járműves tesztelés és haszongépjárművek, buszok szerelése folyik majd.

Az építkezés megkezdésével párhuzamosan az AVL elkezdi az érdi irodaházának bővítését: a már üzemelő 5.600 négyzetméteres épület mellett kialakításra kerülő második, három szintes irodaház alapterülete 3.250 m2 lesz, itt 300 munkaállomást alakítanak majd ki. Az irodahelyiségek mellett a modern irodaházban számottevő rekreációs terek is szolgálják majd az AVL-es munkavállalók kikapcsolódását. A járműcsarnok a tervek szerint 2022 év végére készül el, míg az irodaépület 2023. júniusában.

Az érdi beruházások mellett az AVL Hungary folytatja kecskeméti és zalaegerszegi telephelyein zajló fejlesztéseit is: az épülő zalaegerszegi irodában elsősorban járműteszteléssel foglalkozik majd a cég, ami magába foglalja a hajtáslánctesztelést és a teljesjármű tesztelést, az ADAS és önvezető technológia fejlesztést- és tesztelést, illetve a járműdinamikai rendszerek tesztelését, Kecskeméten pedig az AVL K+F-központja található, ahol két kutatási terület áll a középpontban: az üzemanyagcellák, illetve a súrlódás és kopás vizsgálatok.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email