Nem engedik el a menekültek kezét Törökbálinton

Március 6. sem volt eseménymentes Törökbálinton, ahol sikerült megszervezni az egyik ukrán család elhelyezését, illetve egy magyar család elhelyezését a Csillagom Alapítványnál – hívta fel a figyelmet Elek Sándor, Törökbálint polgármestere.

Közösségi oldalán köszönhetét fejezte ki a menekülteket segítőknek, így a helyi intézményi és civil szervezetek vezetőinek, valamint az önkénteseknek.

Elek Sándor beszámolt róla, dr. Vágvölgyi Tímea segítségének köszönhetően a menekültek sokkal jobb egészségügyi állapotban költözhetnek el a művelődési házból, de a kezüket nem engedi el a törökbálinti önkormányzat, amely a menekültek sorsát továbbra is nyomon követi és ha szükséges, segíti őket.

Törökbálint polgármestere ismertette, a hétvégén egyeztetett a hatóságokkal a befogadott menekültek dokumentumairól is, mely szerint az Országos Idegenrendészeti Igazgatóságtól vasárnap mindenki megkapta a 30 napig érvényes tartózkodási engedélyt, míg a menekült diákoknak lehetőségük lesz tanulmányaikat Magyarországon folytatni, melyhez a szükséges kérelmek és dokumentumok beszerzésében és kitöltésében a törökbálinti önkormányzat dolgozói is segítik a menekülteket.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör