karavella_vasar

Magyaros vásár Sóskúton

Tavaszköszöntő kézműves vásárra várják az érdeklődőket március 12-én (szombaton) 10 és 18 óra között Sóskúton a Karavella Rendezvényközpontban.

A látogatók számára ingyenesen megtekinthető magyaros vásáron lesz élő- és mű virágvásár, fából készült játékok és konyhai termékek, kerámia tárgyak, magyar motívumos ajándéktárgyak, kalapok, ékszerek, táskák, hűtőmágnesek, különböző kerámia ajándéktárgyak, bögrék, bicskák kések, könyvek, vattacukor, kürtőskalács, édesség, bio és reform élelmiszerek, gyerekjátszópark, mézeskalácsok, borok… és még megannyi sok egyedi szépség, finomság.

A vásár résztvevőinek célja a régiónk hagyományos népi kézműves mesterségeit tovább éltetni, hiszen tárgyaikat mai életünkben is kiválóan lehet használni. A népi kultúra hagyományos értékeinek képviselői részben a hímző, szövő, nemezes, csipkekészítő, szalma és vesszőfonó, rézműves, kovács, késes, bőrműves, faműves, mézeskalácsos, népi ékszerkészítő, szűrrátétes, viseletvarró mesterségeket képviselik.

Napközben színpadi programokkal és táncbemutatókkal készülnek.

Az esemény ITT érhető el a Facebookon!

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email