maszk

Enyhültek a látogatási szabályok

A kormány döntött a koronavírus okozta járvány megelőzése és következményeinek elhárítása érdekében korábban bevezetett korlátozó intézkedések többségének feloldásáról.

Kásler Miklós utasítására felülvizsgálták, majd módosították, illetve hatályon kívül helyezték azokat az utasításokat és eljárásrendeket, amelyek a lakosság mindennapi életvitelét vagy az egészségügyi, szociális, köznevelési intézményekben történő ellátását, gondozását, oktatását korlátozták.

Az egészségügyi és szociális intézményekben a látogatás feltételei enyhültek. A miniszteri utasítás kitér arra is, hogy a látogatók számára kötelező a maszk viselése a kórház és a szociális intézmények egész területén. Egy személyhez naponta legfeljebb két látogató érkezhet 30 percre, míg egy hozzátartozó esetén a látogatási idő 60 percig terjedhet.

Amennyiben a látogatás szabadtéren is kivitelezhető, az érkezők száma nem korlátozott. A koronavírus-fertőzés miatt kezelt betegek továbbra sem látogathatók, de a kórház vezetése egyedi méltányosság alapján engedélyezhet látogatást.

A járványügyi korlátozások módosításának, kivezetésének köszönhetően a jövőben az általános járványügyi, közegészségügyi szabályok betartása mellett az egészségügyi, köznevelési és szociális ágazatban személyes jelenléttel is megtarthatóak a szakmai konferenciák, fórumok, előadások, továbbképzések, tanfolyamok és tréningek.

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email