220115_birkozas_1

Birkózás: két bronz a serdülőválogatóról

220115_birkozas_1

Birkózás: két bronz a serdülőválogatóról

Két bronzérmet és két ötödik helyet értek el az Érdi Spartacus SC serdülő (U15-ös) birkózói a Kiskunfélegyházán rendezett szabad- és kötöttfogású, illetve női válogatóversenyen. Az érdiektől Szenicza Nimród szabadfogás 48 kilóban, Jakab Dániel pedig kötöttfogás 75 kilóban lett bronzérmes.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Spartacus SC öt birkózója lépett szőnyegre a serdülő korosztály számára Kiskunfélegyházán rendezett válogatóversenyen, ahol az U15-ösök szabad- és kötöttfogású fiú, valamint női birkózói mérették meg magukat.

Az érdiektől Szenicza Nimród mindkét fogásnemben vállalta az indulást. A szabadfogásúaknál a 48 kilogrammos súlycsoportban kazincbarcikai, majd vasasos ellenfeleit legyőzve jutott elődöntőbe, ahol viszont kikapott monori riválisától, de a vigaszágon legyőzte az FTC-s Németh Gergelyt, így bronzérmes lett.

A szabadfogásúaknál még 68 kilóban Bokros Márk indult, de ő az első fordulóban kikapott és hamar véget ért számára a verseny.

Kötöttfogásban a 41 kilós Bori Richárd bár adácsi ellenfelét legyőzte, egri és zuglói riválisaitól kikapott az A-csoportban, így az ötödik helyet szerezte meg. Hozzá hasonlóan teljesített Szenicza Nimród is, aki ceglédi ellenfelét verte, miközben csepeli és pesterzsébeti riválisai legyőzték, így ő is ötödikként zárt.

A válogatottságot is célul kitűző Jakab Dániel a 75 kilogrammosoknál jól menetelt, hiszen pécsi és ceglédi ellenfeleit legyőzve jutott elődöntőbe, de ott kikapott a későbbi győztes – ugyancsak pécsi – Soliman Yousseftől. Ennek ellenére a vigaszágon le tudta győzni a szintén pécsi Kőszegi Richárdot, ezáltal ő is bronzérmet szerzett.

Az Érdi Spartacus SC eredményei a szabad- és kötöttfogású, illetve női serdülő válogatóversenyről, Kiskunfélegyháza
szabadfogás:

48 kg: Szenicza Nimród 3. hely
68 kg: Bokros Márk 15. hely
kötöttfogás:
41 kg:
 Bori Richárd 5. hely
48 kg: Szenicza Nimród 5. hely
75 kg: Jakab Dániel 3. hely

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email