211212vmg_ute5

Kosár: fontos meccset nyert idegenben a VMG

211212vmg_ute5

Kosár: fontos meccset nyert idegenben a VMG

Sérülések miatt kissé megfogyatkozva is jól bírta a második félidőt és fontos idegenbeli meccset nyert meg 76-65-re a Szent Pál Akadémia HSE vendégeként a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjának 19. fordulójában a Gia Form-VMG DSE.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tizedik helyen nyolc győzelemmel és kilenc vereséggel álló Szent Pál Akadémia HSE vendégeként vívott középházi rangadót a 9-8-as győzelmi aránnyal nyolcadik helyezett érdi Gia Form-VMG DSE a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjának 19. fordulójában.

Bár a vendég érdiek Naser Ali Ahmed tripláival és Riskó Dávid palánk alatti kosaraival ígéretesen kezdtek, de a házigazda az első negyedben négy hármast is elsüllyesztett és a második negyedben néhány eladott érdi labda után hatpontosra növelte előnyét (40-34).

A térfélcsere után viszont jól jöttek ki az öltözőből az érdiek, akik Miháczi Ádám betöréseivel és Valaczkay Gábor tripláival fordítottak és tízpontos előnybe kerültek. Bár Szántó András kipontozódott a harmadik negyedben és Felházi Barna bokája, illetve Riskó Dávid térde is megsérült, az utolsó negyedet csere nélkül is jól bírta a VMG, amely végül 76-65-re győzte le a Szent Pál Akadémiát.

“Örülök, hogy egy jó csapatot sikerült idegenben legyőznünk, ezúttal lényegesen fegyelmezettebb, okosabb játékkal, mint az elmúlt meccseken. A harmadik negyedben mind védekezésben, mind támadásban koncentráltak voltunk és tízpontos előnyt alakítottunk ki, amit taktikusan meg is őriztünk a végéig. Gratulálok a srácoknak és bízom benne, hogy sérültjeink állapota nem vészes”

– fogalmazott Valaczkay Gábor, a VMG játékos-edzője.

További a klubhoz kapcsolódó hír, hogy Ondima Oliver személyében új irányítóval erősítettek. A fiatal tehetség – aki korábban megfordult a Jászberény NB I A-csoportos és a Vasas, az Óbuda és az Újpest NB I B-csoportos csapataiban is – március végén mutatkozhat be az érdieknél.

Az érdiekre március 8-án, kedden 19.45-től újabb középházi rangadó vár, hiszen a 9-9-es mérleggel kilencedik Közgáz SC és DSK/B csapatához látogatnak.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 19. forduló
Szent Pál Akadémia HSE – Gia Form-VMG DSE 65-76 (2019, 20-15, 8-21, 17-21)
A Gia Form-VMG DSE pontszerzői: Miháczi 24, Valaczkay 16/9, Riskó 15, Naser 12/9, Nyitrai 4, Szántó 4, Németh 1

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email