Adathalászatra figyelmeztetnek a K&H Banknál

Az eddigitől jelentősen eltérő, a K&H Bank ügyfelei ellen is irányuló és jelenleg is folyamatban lévő adathalász támadási típusra hívja fel a figyelmet a pénzintézet.

Mint tájékoztatójukban írják: amikor a lakosok az internetes keresőbe beírják a K&H bankra, vagy K&H e-bankra vonatkozó keresőszót (pl. K&H bank, K&H, KH, KH ebank stb.), előfordul, hogy egy olyan hirdetés jelenik meg az első helyen, ami nem a K&H Bank hivatalos weboldalára, hanem egy adathalász oldalra mutat.

Kérik, hogy mielőtt bárki is a hirdetésre kattintana, olvassa el alaposan a domain-t, amire vezet (ez a hirdetés felső sorában látható), figyeljen a domain végződésére (.hu és ne .com legyen), valamint a helyesírási hibákra (pld. e-bank szóban betűhiba van: ehank).

Rákattintás után az oldalon ellenőrizze, hogy a böngésző címsávjában, hogy a bank weboldal címe pontosan szerepel-e. A K&H Csoport hivatalos weboldalainak elérése mindig pontosan így kezdődik: https://www.kh.hu/
Ha nem biztos benne, inkább írja be a https://www.kh.hu címet.

Amennyiben rendellenességet tapasztal, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a bankkal a +36 1/20/30/70 335 3355 telefonszámon.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink