Érd is befogadja a menekülteket

Az Érdi Szociális Gondozó Központ Topoly utcai intézményében szállásolják el azokat az ukrán menekülteket, akik a háborúban elhagyni kényszerülnek otthonaikat. Natalia Shevchenko lányával, unokájával és a kutyájukkal autóval menekült el Kijevből. 14 órát vártak a határnál, hogy átjuthassanak.

Csőzik László polgármester hétfőn a Facebookon közölte, hogy a Szociális Gondozó Központ felkészült a menekültek fogadására. Több mint hatvan személyt tudnak – ha kell, azonnal – elszállásolni úgy, hogy közben az idősek ellátása zavartalan marad, és ha a szükség úgy hozza, a Topoly utcában további helyiségeket készítenek elő a menekülteknek, de más épületekben is tudják őket fogadni Érden.

Az elsők, akiket elszállásoltak egy kijevi család volt. Úgy tudjuk, kedden késő este 12, szerdán napközben 5 menekültet várnak.

Natalia Shevchenko  lányával, unokájával és a kutyájukkal autóval menekült el Kijevből. 14 órát vártak a határnál, hogy átjuthassanak. Az asszony az Érd TV riporterének, Endresz Dórának mesélt a megpróbáltatásaikról. Azt mondta, három napig ültek a dugóban Ukrajnában és amikor átlépték a határt és megálltak egy benzinkútnál, teljesen összeomlott, megállás nélkül csak sírni tudott.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email