img_8278

Tollas: tízen jutottak országos döntőbe

Február 26-án Cegléden rendezték a tollaslabdázók diákolimpiai területi döntőjét, ahonnan tíz érdi tanuló is továbbjutott az április elején, Kiskunfélegyházán rendezendő országos döntőre.

A területi döntőn a korcsoportok első három helyezettje szerzett indulási jogot az április 8. és 10. között Kiskunfélegyházán rendezendő országos döntőre. Ez tíz érdi diáknak sikerült iskoláját képviselve, hiszen az I. korcsoportban Bojtár Boldizsár és Bojtár Áron is játék nélkül jutott tovább. Rajtuk kívül a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola növendékei közül Horváth Adrián és Dudás Laura nyerték a II. korcsoport küzdelmeit,  utóbbi ráadásul iskolatársát, az ezüstérmes Horvát Hannát előzte meg.

A hármas korcsoportban két ezüst jutott az érdieknek, hiszen a fiúknál Dancs Olivér, a lányoknál Fekete Dóra lett a második, míg a IV. korcsoportban Fekete Tímea aranyérmet nyerve lett országos döntős.

A Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulója, Kovács Marcell is bejutott az országos döntőbe, hiszen megnyerte a IV. korcsoportot, míg ugyanebben a korosztályban a százhalombattai Arany János iskola érdi tollasozója, Zsarnai Milán bronzéremmel kvalifikált a fináléra.

Az érdiek közül még Szajki Bence, Bojtár Samu, Boros Barnabás és Körmendi Gergely indult Cegléden, de nem tudtak dobogóra állni, így lemaradtak a döntőről.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email