adomanyok2

Megmozdult Érd, gyűlnek az adományok a háborús menekülteknek

adomanyok2

Megmozdult Érd, gyűlnek az adományok a háborús menekülteknek

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön támadását indított Ukrajna ellen. Több millión indultak útnak mindent hátra hagyva, hogy a határokon átkelve kimenekítsék a családjukat a szörnyűségek elől. Sok magyar városhoz hasonlóan Érd is adománygyűjtést szervezett, amire megmozdult az itt élők.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester a Facebookon számolt be arról, hogy a gyűjtés helyéül szolgáló Topoly utcai idősek otthonában már délelőtt ki kellett üríteniük egy külön helyiséget, mert egész nap érkeztek az emberek tartós élelmiszerrel, tisztálkodási szerekkel, kutya- és macskaeledellel, plédekkel, babaápoláshoz szükséges termékekkel.

„Azoknak gyűjtünk most, akik elhagyni kényszerültek az otthonaikat, menekülnek a felfoghatatlan háborús helyzet elől. Olyan emberek ők, mint önök, mint ti, mint én. Néhány napja még hozzánk hasonlóan éltek, ma egy sporttáskába bepakolva a legfontosabb dolgaikat, a gyermekeik és saját életüket féltve kellett útnak indulniuk. Abban bíznak, hogy néhány napon belül, vagy legrosszabb esetben néhány hét múlva, visszatérhetnek otthonaikba. Addig viszont segítségre szorulnak.
Gyűjtünk nekik, valamint gyűjtünk a metróaluljárókba behúzódott embereknek, hogy méltósággal vészelhessék át ők is, ezeket a szörnyű napokat. Segítő szervezetek közreműködésével jutnak el majd az adományaink az Ukrajnában maradt, a háború következtében rászorulóvá vált embertársainkhoz.”

A városvezető kitért arra is, hogy fontos, hogy olyan dolgokat adományozzunk, amelyeket mi is jó szívvel megennénk és tudnánk használni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email