22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyen utazhatnak a MÁV járatain az Ukrajnából érkező menekültek

22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyen utazhatnak a MÁV járatain az Ukrajnából érkező menekültek

Vasárnap óta ingyen utazhatnak a MÁV járatain az Ukrajnából érkező menekültek, most pedig a vasúttársaság részleteket is megosztott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

  • Szombat éjféltől azok, akik Ukrajnából érkeztek, díjmentes „szolidaritási jeggyel” utazhatnak tovább bármely magyarországi állomásra, és Magyarországon keresztül más külföldi célállomás felé a magyar határállomásig, a nemzetközi vonatokra is érvényes a díjmentesség.
  • A szolidaritási jegy csak másodosztályon vehető igénybe, mellé a feláras vonatokon a gyorsvonati pótjegyet nem kell megvásárolni.
  • A jegy a helybiztosítással közlekedő vonatokon elsődlegesen a többletkocsikban szabadon maradó ülőhelyeken használható fel.
  • A szolidaritási jegy kizárólag Záhony állomáson vagy az onnan induló vonatokon váltható meg.

A MÁV közölte azt is, hogy a vasúti személyforgalom folyamatos Záhony és Csap, illetve Munkács között. Záhonyból menetrend szerint naponta nyolc vonat, Ukrajna felől pedig kilenc vonat közlekedik a kishatárforgalomban, a távolsági nemzetközi vonatok a kijevi hálókocsikat nem továbbítják. A megnövekedett utasforgalom kiszolgálása érdekében a vonatok több kocsival járnak és tartalékjárműveket is irányítottak Záhonyba.

Azt írták, az ukrán határállomásról egyre nagyobb tömegek szeretnének Magyarország felé utazni, ezért a legtöbb vonat 6 kocsival közlekedik, további tartalékkocsik is rendelkezésre állnak a záhonyi állomáson. Az éjszakai órákban, szombat este 18 órától vasárnap reggel 8 óráig vasúton csaknem 1500 ember érkezett Záhonyba.

Záhony állomáson és a budapesti fejpályaudvarokon a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Vöröskereszt önkéntesei az érkezőknek ellátást biztosítanak, segítenek az ügyintézésben és a tolmácsolásban.

A MÁV a záhonyi állomáson egy 14 kocsis szerelvényt is a menekültek részére bocsátott, vasárnap délelőtt 450-en tartózkodtak rajta. Ezen kívül a vasútállomás minden alkalmas helyiségét megnyitották a menekültek számára, mintegy hatszázan várakoznak a területen, de számuk folyamatosan változik, mert közúton és vasúton egyaránt érkeznek és indulnak tovább az emberek.

A MÁV éjszakára is nyitva tartotta a várótermeket Debrecen, Mátészalka, Nyíregyháza és Vásárosnamény állomáson.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email