andrasek_monika

Részben megvalósult tervek

Andrasek Mónika, a 8.számú választókerület önkormányzati képviselője volt az Érd TV Párbeszéd című műsorának vendége.

Andrasek Mónika elmondta, mint újdonsült képviselő rengeteg motivációval és ambícióval kezdte el az önkormányzati munkát, a terveit azonban külső tényezők miatt csak részben sikerült megvalósítania. A pandémia miatt 2020 tavaszán gyakorlatilag minden leállt, így amit arra az időszakra terveztek, el kellett halasztani. Helyette az idősek segítése, az önkéntes munka megszervezése lett a prioritás.

Andrasek Mónika 2021 szeptemberében adott életet második gyermeküknek, mint mondta várandósan nem okozott gondot, hogy mindenhová eljusson, a közgyűléseken, a bizottsági üléseken, ha csak tudott, részt vett. A szülés utáni időszakban azonban kevésbé tudott aktív lenni. Mint mondta, természetesen a gyermek igényei az elsők, de igyekszik a lakosokkal is tartani a kapcsolatot és kéréseiket továbbítani az illetékeseknek.  Arról is beszélt, hogy mind a polgármester, mind a képviselőtársai nagyon megértőek és rugalmasak, de megjegyezte, a képviselőség nem egy kisgyermekes anyuka számára van tervezve, és fontosnak tartja, hogy a fiatal, lendületes anyák is lehetőséget kapjanak ezen a területen.

A Badacsonyi utca volt az első, ami új aszfaltot kapott Andrasek Mónika képviselősége alatt, itt a vízvezetéket is ki kellett cserélni. Ez az utca a jövőben várhatón végig aszfaltot kap, de az a része már másik választókerülethez tartozik. Ezen kívül a Kéknyelű utca kapott új aszfaltot. A Diósdi út egy szakaszán, főként az Érdligeti Általános Iskola előtti részen térkövet kapott a járda, mert nagyon balesetveszélyes volt. A jövőbeni tervek között szerepel a Tárnoki út aszfaltjának cseréje az Ürmös út és a Bajcsy-Riminyáki kereszteződése közötti szakaszon.

Szóba került a forgalomcsillapítás is, a Kutyavári úton már 30-as táblák vannak, de ezt jellemzően nem tartják be a sofőrök. Ideiglenes megoldás született csak: a szegélykövek és az útburkolat festékkel lett kiemelve. Nagyon szeretné, ha az óvoda előtti járda minél előbb elkészülhetne, hiszen ezt már megszavazták. Ugyanez a helyzet a Tárnoki úti Napsugár Óvodánál is, mint mondta, folyamatosan lobbizik azért, hogy ott lámpás gyalogátkelőhely létesüljön. A képviselő arról is beszámolt, hogy a Fürdő utcát a Tárnoki úttól a Koronafürt utcáig egyirányusították, a Koronafürttől a Balatoni útig viszont már kétirányú a forgalom. Andrasek Mónika a Fenntarthatósági Bizottság elnökeként is tevékenykedik, ami szintén új terep számára.

További cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email