andrasek_monika

Részben megvalósult tervek

andrasek_monika

Részben megvalósult tervek

Andrasek Mónika, a 8.számú választókerület önkormányzati képviselője volt az Érd TV Párbeszéd című műsorának vendége.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Andrasek Mónika elmondta, mint újdonsült képviselő rengeteg motivációval és ambícióval kezdte el az önkormányzati munkát, a terveit azonban külső tényezők miatt csak részben sikerült megvalósítania. A pandémia miatt 2020 tavaszán gyakorlatilag minden leállt, így amit arra az időszakra terveztek, el kellett halasztani. Helyette az idősek segítése, az önkéntes munka megszervezése lett a prioritás.

Andrasek Mónika 2021 szeptemberében adott életet második gyermeküknek, mint mondta várandósan nem okozott gondot, hogy mindenhová eljusson, a közgyűléseken, a bizottsági üléseken, ha csak tudott, részt vett. A szülés utáni időszakban azonban kevésbé tudott aktív lenni. Mint mondta, természetesen a gyermek igényei az elsők, de igyekszik a lakosokkal is tartani a kapcsolatot és kéréseiket továbbítani az illetékeseknek.  Arról is beszélt, hogy mind a polgármester, mind a képviselőtársai nagyon megértőek és rugalmasak, de megjegyezte, a képviselőség nem egy kisgyermekes anyuka számára van tervezve, és fontosnak tartja, hogy a fiatal, lendületes anyák is lehetőséget kapjanak ezen a területen.

A Badacsonyi utca volt az első, ami új aszfaltot kapott Andrasek Mónika képviselősége alatt, itt a vízvezetéket is ki kellett cserélni. Ez az utca a jövőben várhatón végig aszfaltot kap, de az a része már másik választókerülethez tartozik. Ezen kívül a Kéknyelű utca kapott új aszfaltot. A Diósdi út egy szakaszán, főként az Érdligeti Általános Iskola előtti részen térkövet kapott a járda, mert nagyon balesetveszélyes volt. A jövőbeni tervek között szerepel a Tárnoki út aszfaltjának cseréje az Ürmös út és a Bajcsy-Riminyáki kereszteződése közötti szakaszon.

Szóba került a forgalomcsillapítás is, a Kutyavári úton már 30-as táblák vannak, de ezt jellemzően nem tartják be a sofőrök. Ideiglenes megoldás született csak: a szegélykövek és az útburkolat festékkel lett kiemelve. Nagyon szeretné, ha az óvoda előtti járda minél előbb elkészülhetne, hiszen ezt már megszavazták. Ugyanez a helyzet a Tárnoki úti Napsugár Óvodánál is, mint mondta, folyamatosan lobbizik azért, hogy ott lámpás gyalogátkelőhely létesüljön. A képviselő arról is beszámolt, hogy a Fürdő utcát a Tárnoki úttól a Koronafürt utcáig egyirányusították, a Koronafürttől a Balatoni útig viszont már kétirányú a forgalom. Andrasek Mónika a Fenntarthatósági Bizottság elnökeként is tevékenykedik, ami szintén új terep számára.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email