mentohelikopter

Itt van az Országos Mentőszolgálat álláspontja

Február 19-én, szombaton rosszul lett egy idős férfi Érden. A mentők ötven perc múlva érkeztek ki a helyszínre, addig a járókelők próbálták őt újraéleszteni. Az Országos Mentőszolgálatot kérdeztük, miért került közel egy órába, míg megérkezett a szakszerű segítség.

Az Országos Mentőszolgálat megkeresésünkre a következő választ adta írásban:

„A mentőállomások elhelyezkedése fontos tényező, de a mentőegységek riasztása a mentőautók pillanatnyi helyzete alapján történik. Ez azt jelenti, hogy ha egy szabad mentőegység éppen a helyszín közelében tartózkodik, vagy közlekedik, a beteget pillanatok alatt elérheti. Mindez fordítva is igaz, vagyis ha van a közelben mentőállomás, de az oda tartozó mentőkocsik éppen foglaltak, más betegeket látnak el, a segítség csak távolabbról, hosszabb idő alatt érkezhet.

A jelzett esetben az Érdi Mentőállomás mindhárom mentőegysége szolgálatban volt, de az adott pillanatban nem a mentőállomáson tartózkodtak riasztásra várva, hanem éppen foglaltak voltak, más esetfeladatokat láttak el, ezért erre a helyszínre csak távolabbról indulhatott a segítség. A címre a mentésirányító a telefonos segítségnyújtás mellett esetkocsit és mentőhelikoptert is riasztott, a kiérkező egységek újraélesztést követően stabilizálták a beteg állapotát, majd sürgősségi osztályra szállították.”

További cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email