mentohelikopter

Itt van az Országos Mentőszolgálat álláspontja

mentohelikopter

Itt van az Országos Mentőszolgálat álláspontja

Február 19-én, szombaton rosszul lett egy idős férfi Érden. A mentők ötven perc múlva érkeztek ki a helyszínre, addig a járókelők próbálták őt újraéleszteni. Az Országos Mentőszolgálatot kérdeztük, miért került közel egy órába, míg megérkezett a szakszerű segítség.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országos Mentőszolgálat megkeresésünkre a következő választ adta írásban:

„A mentőállomások elhelyezkedése fontos tényező, de a mentőegységek riasztása a mentőautók pillanatnyi helyzete alapján történik. Ez azt jelenti, hogy ha egy szabad mentőegység éppen a helyszín közelében tartózkodik, vagy közlekedik, a beteget pillanatok alatt elérheti. Mindez fordítva is igaz, vagyis ha van a közelben mentőállomás, de az oda tartozó mentőkocsik éppen foglaltak, más betegeket látnak el, a segítség csak távolabbról, hosszabb idő alatt érkezhet.

A jelzett esetben az Érdi Mentőállomás mindhárom mentőegysége szolgálatban volt, de az adott pillanatban nem a mentőállomáson tartózkodtak riasztásra várva, hanem éppen foglaltak voltak, más esetfeladatokat láttak el, ezért erre a helyszínre csak távolabbról indulhatott a segítség. A címre a mentésirányító a telefonos segítségnyújtás mellett esetkocsit és mentőhelikoptert is riasztott, a kiérkező egységek újraélesztést követően stabilizálták a beteg állapotát, majd sürgősségi osztályra szállították.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email