banki_csalas

Adathalászati kísérlet miatt figyelmeztet a Magyar Bankholding

banki_csalas

Adathalászati kísérlet miatt figyelmeztet a Magyar Bankholding

Az utóbbi időszakban megszaporodtak a banki ügyfeleket célzó adathalász kísérletek, amelyek során a csalók személyes adatokat próbálnak megszerezni - közölte a Magyar Bankholding csütörtökön az MTI-vel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A közleményben jelezték: az adathalászok jellemzően telefonon keresztül, banki ügyintézőnek álcázva maguka, vagy hamis e-mail üzenetben, a bank nevében keresik meg a számlatulajdonosokat. Előfordul, hogy az adathalászok a bankszámla felfüggesztésével kapcsolatos figyelmeztetésre vagy hiányos adatokra hivatkozva kérik az ügyfeleket, hogy az általuk megadott linken jelentkezzenek be az internetbank fiókjukba – figyelmeztettek.

E-mail megkeresés esetén érdemes figyelni arra, hogy a bankok soha nem küldenek olyan e-mailt, amely azonnali bejelentkezésre ösztönzi az ügyfeleket vagy sürgős intézkedést követel – mutattak rá. Felhívták a figyelmet arra, hogy az adathalász üzenetek tartalma gyakran nehezen értelmezhető és hiányos, nyelvezete magyartalan; a hamis levél tárgya pedig legtöbb esetben „Fizetési felszólítás” vagy „Fontos”.

A Magyar Bankholding tagbankjai – a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank – arra kérik az ügyfeleket, hogy soha, semmilyen körülmények között ne adják meg banki azonosítóikat, jelszavaikat, számla adataikat. A Magyar Bankholding hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email