banki_csalas

Adathalászati kísérlet miatt figyelmeztet a Magyar Bankholding

Az utóbbi időszakban megszaporodtak a banki ügyfeleket célzó adathalász kísérletek, amelyek során a csalók személyes adatokat próbálnak megszerezni - közölte a Magyar Bankholding csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben jelezték: az adathalászok jellemzően telefonon keresztül, banki ügyintézőnek álcázva maguka, vagy hamis e-mail üzenetben, a bank nevében keresik meg a számlatulajdonosokat. Előfordul, hogy az adathalászok a bankszámla felfüggesztésével kapcsolatos figyelmeztetésre vagy hiányos adatokra hivatkozva kérik az ügyfeleket, hogy az általuk megadott linken jelentkezzenek be az internetbank fiókjukba – figyelmeztettek.

E-mail megkeresés esetén érdemes figyelni arra, hogy a bankok soha nem küldenek olyan e-mailt, amely azonnali bejelentkezésre ösztönzi az ügyfeleket vagy sürgős intézkedést követel – mutattak rá. Felhívták a figyelmet arra, hogy az adathalász üzenetek tartalma gyakran nehezen értelmezhető és hiányos, nyelvezete magyartalan; a hamis levél tárgya pedig legtöbb esetben “Fizetési felszólítás” vagy “Fontos”.

A Magyar Bankholding tagbankjai – a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank – arra kérik az ügyfeleket, hogy soha, semmilyen körülmények között ne adják meg banki azonosítóikat, jelszavaikat, számla adataikat. A Magyar Bankholding hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták.

További cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email