eladoingatlan_220215

Nőtt a lakások kínálati ára

eladoingatlan_220215

Nőtt a lakások kínálati ára

Az év elején az eredeti kínálati árat több mint 3 százalékkal növelték a hirdetés első 30 napjában árat változtató tulajdonosok és ingatlanközvetítők, ami azt jelzi, hogy az eladók élénk kereslettel találkoznak, és további áremelkedésre számítanak - közölte az ingatlan.com hétfőn az MTI-vel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ingatlanhirdetési portál több 700 ezer hirdetés alapján azt vizsgálta, hogy 2016 óta az év első hat hetében hogyan változtatták az eladási árakat a tulajdonosok és ingatlanközvetítők.

A közlemény idézte Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjét, aki elmondta: csak 2019-ben indult hasonlóan az év, de akkor csupán 0,1 százalékkal kerültek feljebb az eredeti hirdetési árak. Akkor a lakásdrágulás olyan szintet ért el, hogy bevezették szuperállampapírt. A MÁP+ megjelenése 2019-ben és 2020-ban sok vevőt eltántorított attól, hogy befektetési céllal lakóingatlant vásároljon.

Az elemzés szerint Budapesten átlagosan 3,2 százalékkal növelték az eladó lakóingatlanok árát az év első hat hetében az eredeti árhoz képest, míg az előző hat év azonos időszakában átlagosan 2,5 százalékos csökkentés volt a jellemző.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email