aldozatsegito

Ne hagyjuk magukra a bűncselekmények áldozatait!

aldozatsegito

Ne hagyjuk magukra a bűncselekmények áldozatait!

Február 22-e a bűncselekmények áldozatainak világnapja. Évente átlagosan 200 ezernél több ember válik bűncselekmény sértettjévé, közvetlen környezetükben további csaknem félmillió ember szenved érzelmi megrázkódtatást. Az Érdi Rendőrkapitányság ez alkalomból kitelepülést szervez szombaton.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A bűncselekmény áldozatainak világnapja – 1990. február 22-én tette közzé az Európa Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, s ettől kezdve ez a nap – az Európai Áldozatvédő Fórum javaslatára – a kontinens számos országában az áldozatok napja. A világnap célja, hogy a kiemelt szervek felhívják a figyelmet az áldozattá válás megelőzésének, az áldozattá váltak megsegítésének, továbbá a társadalmi szolidaritásnak a fontosságára.

A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy vannak olyan tényezők, amelyek növelik az áldozattá válás kockázatát, ezen tényezők figyelembe vételével a kiemelt kockázatú csoporthoz tartozók (nők, gyermek- és fiatalkorúak, idősek, turisták, fogyatékkal élők, valamint a veszélyeztetett munkakört betöltők) áldozattá válásának megelőzésére megkülönböztetett figyelmet fordítunk – olvasható a police.hu olalon.

Az Érdi Rendőrkapitányság a világnaphoz csatlakozva kitelepülést tervez az érdi Intersparban, február 26-án 10 és 12 óra között. Itt szakemberekkel beszélgethetnek, találkozhatnak az érdeklődők.

Aki nem tud eljönni, de szeretne segítséget kérni vagy bejelentést tenni, az alábbi számokat hívhatja:

06-80-225-225

(áldozatsegítő vonal ingyenesen hívható zöld száma)

06-80-555-111

(a „Telefontanú” ingyenesen hívható zöld száma)

107 vagy a 112

(segélyhívó számok)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email