napkozistabor

Multifunkcióssá tennék a Favágó utcai napközis tábort

napkozistabor

Multifunkcióssá tennék a Favágó utcai napközis tábort

Sport, kulturális, szórakoztató, gasztronómiai? Számos irányba lehetne fejleszteni a ma már veszélyes állapotban lévő Favágó utcai napközis tábort. A terület önkormányzati képviselője, Gál Alex hangsúlyozta, szeretnék kikérni a lakók véleményét is a tábor hasznosításáról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Múlt héten Gál Alex, a 12. számú választókerület önkormányzati képviselője és Palkó Zsolt, az önkormányzat klímavédelmi és zöld városfejlesztési biztosa bejárták a Favágó utcai napközis tábor területét, amely a képviselő beszámolója szerint bár elhanyagolt és veszélyes állapotban van, óriási potenciál van benne.

Gál Alex annak idején maga is sok időt töltött a táborban, de a jelenlegi szülők elmondása szerint is a terület igényelné a fejlesztést.

“A gyermekek például az autó gumijaival szoktak játszani”

– emelte ki Gál Alex, megjegyezve, “ennél sokkal jobbat érdemelne a város és Fenyves-Parkváros”.

“Nagyon sok ötlet jött fel, de csak és kizárólag a környéken élőkkel való egyeztetés után döntünk”

– húzta alá a képviselő, aki szerint a területen szabadtéri mozi, rendezvényközpont is létrejöhetne. Gál Alex szerint mindenekelőtt a terület multifunkcionális felhasználását kell szem előtt tartani, hiszen az sok mindenre alkalmas.

Igaz, a képviselő beszámolt róla, hogy a táborban található épület tetőszerkezete már veszélyes állapotban van, ezért jelenleg nem lehet használni, illetve a vizesblokkoknál közegészségügyi problémák vannak, továbbá a csatornázás és esetleges vezetékcsere is indokolt lehet. Ezek megoldása Gál Alex szerint elsődleges feladat, de számos egyéb fejlesztést közösségi összefogással valósítanának meg.

A képviselő megjegyezte azt is, a területet kevésbé szeretnék beépíteni, elsősorban “zöldfejlesztésekben” gondolkodnak, így például létrehoznának egy “zöldteraszt”, ahol foodtruckok, kávézó és egyéb kiszolgáló egységek lennének, melyek felpörgetnék a környéket.

“Egyelőre kis lépésekben gondolkodunk, olyan lépésekben, amiket meg is tudunk tenni és nem csak várunk rá, hogy egyszer lesz pályázat”

– fogalmazott Gál Alex, aki szerint nem kizárt, hogy a nagy zajterheléssel járó Bádogos utcai kosárlabdapályát a Favágó utcába “helyezzék át”, a jelenlegi pálya helyére pedig egy KRESZ-parkot hoznának létre a gyermekeknek.

Gál Alex azt kéri a környék lakóitól, véleményükkel, ötleteikkel keressék meg őt a napközis tábor fejlesztéséről!

Gál Alex, a 12. számú választókerület önkormányzati képviselőjének elérhetőségei
tel.: +36 30 251 1650
E-mail:gl.alex.m@gmail.com
facebook:https://www.facebook.com/galalex.momentum

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email