napkozistabor

Multifunkcióssá tennék a Favágó utcai napközis tábort

Sport, kulturális, szórakoztató, gasztronómiai? Számos irányba lehetne fejleszteni a ma már veszélyes állapotban lévő Favágó utcai napközis tábort. A terület önkormányzati képviselője, Gál Alex hangsúlyozta, szeretnék kikérni a lakók véleményét is a tábor hasznosításáról.

Múlt héten Gál Alex, a 12. számú választókerület önkormányzati képviselője és Palkó Zsolt, az önkormányzat klímavédelmi és zöld városfejlesztési biztosa bejárták a Favágó utcai napközis tábor területét, amely a képviselő beszámolója szerint bár elhanyagolt és veszélyes állapotban van, óriási potenciál van benne.

Gál Alex annak idején maga is sok időt töltött a táborban, de a jelenlegi szülők elmondása szerint is a terület igényelné a fejlesztést.

“A gyermekek például az autó gumijaival szoktak játszani”

– emelte ki Gál Alex, megjegyezve, “ennél sokkal jobbat érdemelne a város és Fenyves-Parkváros”.

“Nagyon sok ötlet jött fel, de csak és kizárólag a környéken élőkkel való egyeztetés után döntünk”

– húzta alá a képviselő, aki szerint a területen szabadtéri mozi, rendezvényközpont is létrejöhetne. Gál Alex szerint mindenekelőtt a terület multifunkcionális felhasználását kell szem előtt tartani, hiszen az sok mindenre alkalmas.

Igaz, a képviselő beszámolt róla, hogy a táborban található épület tetőszerkezete már veszélyes állapotban van, ezért jelenleg nem lehet használni, illetve a vizesblokkoknál közegészségügyi problémák vannak, továbbá a csatornázás és esetleges vezetékcsere is indokolt lehet. Ezek megoldása Gál Alex szerint elsődleges feladat, de számos egyéb fejlesztést közösségi összefogással valósítanának meg.

A képviselő megjegyezte azt is, a területet kevésbé szeretnék beépíteni, elsősorban “zöldfejlesztésekben” gondolkodnak, így például létrehoznának egy “zöldteraszt”, ahol foodtruckok, kávézó és egyéb kiszolgáló egységek lennének, melyek felpörgetnék a környéket.

“Egyelőre kis lépésekben gondolkodunk, olyan lépésekben, amiket meg is tudunk tenni és nem csak várunk rá, hogy egyszer lesz pályázat”

– fogalmazott Gál Alex, aki szerint nem kizárt, hogy a nagy zajterheléssel járó Bádogos utcai kosárlabdapályát a Favágó utcába “helyezzék át”, a jelenlegi pálya helyére pedig egy KRESZ-parkot hoznának létre a gyermekeknek.

Gál Alex azt kéri a környék lakóitól, véleményükkel, ötleteikkel keressék meg őt a napközis tábor fejlesztéséről!

Gál Alex, a 12. számú választókerület önkormányzati képviselőjének elérhetőségei
tel.: +36 30 251 1650
E-mail:gl.alex.m@gmail.com
facebook:https://www.facebook.com/galalex.momentum

További cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email