mentohelikopter

Perceken múló életek

mentohelikopter

Perceken múló életek

Szombaton rosszul lett egy idős férfi. A mentők mintegy ötven perc múlva érkeztek ki a helyszínre. Hogy mennyi idő alatt ér ki egy mentőautó, arról a hétfői Bundáskenyérben esett szó, az ÉrdMost pedig utánajárt, mi a helyzet a városi defibrillátorokkal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szombaton délelőtt egy idős férfi lett rosszul Érden, a Budai úton. A helyszínen lévők próbálták újraéleszteni a mentők kiérkezéséig – mire ugyanis megérkezett a szakszerű segítség, nem percek, hanem közel egy óra telt el, és a mentőautó egy mentőhelikopterrel együtt érkezett (az esetről bővebben itt írtunk).

A Bundáskenyér hétfő reggeli adásában Kónya Sándor, az érdi mentőállomás mentőtechnikusa elmondta: a szolgálat nagyon leterhelt (részben a Covid-helyzet miatt), és az, hogy mennyi idő alatt ér ki a mentőautó, attól függ, van-e szabad kapacitás. Ha nincs, előfordulhat, hogy hosszabb időbe telik egy-egy kiérkezés. Az érdi mentősöknek ugyanis ki kell vonulniuk Sóskútra, Pusztazámorra, Tárnokra, Diósdra, Százhalombattára Érden kívül, valamint az M6, M0, M7-es autópályákra, a megyehatárig. „Sokszor előfordul az is, hogy a területünkön kívülről kapjuk a riasztást, hiszen Országos Mentőszolgálat vagyunk. Ha a területünkön netántán nincs munka, riaszthatóak vagyunk máshová is, ahol épp szükség van a mentőautóra” – hangsúlyozta Kónya Sándor.

A területen a battai mentőállomást is hozzászámolva négy huszonnégy órás mentőautó dolgozik, ebből egy esetkocsi.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email