mentohelikopter

Perceken múló életek

Szombaton rosszul lett egy idős férfi. A mentők mintegy ötven perc múlva érkeztek ki a helyszínre. Hogy mennyi idő alatt ér ki egy mentőautó, arról a hétfői Bundáskenyérben esett szó, az ÉrdMost pedig utánajárt, mi a helyzet a városi defibrillátorokkal.

Szombaton délelőtt egy idős férfi lett rosszul Érden, a Budai úton. A helyszínen lévők próbálták újraéleszteni a mentők kiérkezéséig – mire ugyanis megérkezett a szakszerű segítség, nem percek, hanem közel egy óra telt el, és a mentőautó egy mentőhelikopterrel együtt érkezett (az esetről bővebben itt írtunk).

A Bundáskenyér hétfő reggeli adásában Kónya Sándor, az érdi mentőállomás mentőtechnikusa elmondta: a szolgálat nagyon leterhelt (részben a Covid-helyzet miatt), és az, hogy mennyi idő alatt ér ki a mentőautó, attól függ, van-e szabad kapacitás. Ha nincs, előfordulhat, hogy hosszabb időbe telik egy-egy kiérkezés. Az érdi mentősöknek ugyanis ki kell vonulniuk Sóskútra, Pusztazámorra, Tárnokra, Diósdra, Százhalombattára Érden kívül, valamint az M6, M0, M7-es autópályákra, a megyehatárig. “Sokszor előfordul az is, hogy a területünkön kívülről kapjuk a riasztást, hiszen Országos Mentőszolgálat vagyunk. Ha a területünkön netántán nincs munka, riaszthatóak vagyunk máshová is, ahol épp szükség van a mentőautóra” – hangsúlyozta Kónya Sándor.

A területen a battai mentőállomást is hozzászámolva négy huszonnégy órás mentőautó dolgozik, ebből egy esetkocsi.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email