220220_ztefcii_erdivse_7

Foci: ötperces rövidzárlat után kapott ki Zalaegerszegen az Érdi VSE

220220_ztefcii_erdivse_7

Foci: ötperces rövidzárlat után kapott ki Zalaegerszegen az Érdi VSE

Nem bírt a számos visszajátszóval kiálló Zalaegerszegi TE FC második csapatával az NB III Nyugati csoportjának 22. fordulójában az Érdi VSE. A kiegyenlített, sok helyzetet hozó mérkőzésen csak a hazaiak tudtak gólt szerezni két perc különbséggel, két rögzített helyzet után.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem volt könnyű helyzetben Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője, hiszen az edigi sérültek, Borek Norbert, Fürjes Ádám, Molnár Dániel és Németh Gábor Vince mellett a ZTE FC II ellen Gera Dávidra és Hunya Krisztiánra sem számíthatott, ráadásul a zalaiak NB I-es csapatának több játékosa is visszajátszott az NB III-as második csapatba. Koller Zoltán ezúttal az egyszeres román válogatott Liviu Antal mellett Szalay Szabolcsra, Huszti Andrásra, Rebernik Mihaelre, Mocsi Attilára és a pályafutását Érden kezdő Posztobányi Patrikra is számíthatott az érdiek ellen.

A mérkőzést jól is kezdte a házigazda, amely az első húsz percben több leshelyzet mellett számos nagy lehetőséget kidolgozott, de Kertész Ferencnek köszönhetően még nem tudta megszerezni a vezetést. Az érdiek dolgát tovább nehezítette, hogy a félidő derekán a télen igazolt Gajda Márkó rosszul fogott talajt és bokasérülést szenvedett. Ennek ellenére a játékrész második felében a vendégeknek volt több helyzetük, de a csereként beálló Révész András mellett Koós Gábor és Pallagi Botond lehetőségei is kimaradtak.

A második félidőben néhány perc után egy kapufáig is eljutott a ZTE FC II, majd mezőnyfölényét a 66. percben váltotta gólra, amikor egy jobboldali beadás után Posztobányi Patrik volt eredményes, majd alig két perccel később egy hasonló szituáció után Huszti András is bevette Kertész Ferenc kapuját (2-0).

A hajrában az érdiek sokat tettek a szépítésért, de akcióikat nem tudták gólra váltani, így végül 2-0-s vereséget szenvedtek.

“Az első húsz perc katasztrófa volt, nem tudom, hogy a koránkelés miatt vagy minek köszönhető, de az elején ellenfelünk rúghatott volna két-három gólt. Kertész Ferenc bravúrjai nagyon kellettek, aztán kezdtünk magunkra találni és nekünk is volt néhány nagy helyzetünk. Ad absurdum, bejöhettünk volna kétgólos előnnyel is a szünetre. Ami nagyon bosszantó, hogy mindkét gólt pontrúgás után kaptuk, pedig tele vagyunk 1,90 magas játékosokkal… Ebben a meccsben nem volt benne a győzelem, egy pontot elhozhattunk volna, amit meg is érdemeltünk volna, mert sokat melóztak a srácok a jópár visszajátszó ellen, amely viszont nem lehet kifogás”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

“Az eredménnyel elégedett vagyok, de azzal nem, hogy a félidőben kicsit keményebben el kellett beszélgetnünk a játékosokkal, mert az elején eldönthettük volna ezt a mérkőzést, hiszen rengeteg ziccerünk volt. Aztán visszaestünk és mintha mindenki meg lett volna sértődve saját magára és egymásra. Ebből feltámadt a vendég csapat és voltak is veszélyes lehetőségei, viszont úgy éreztem, hogy ebben a formában most erősebb csapat vagyunk. Nem lebecsülve az Érdet, mert jó játékosai vannak, de ebben a felállásban ezt a mérkőzést hozni kellett és hálistennek sikerült is. Igaz, hogy rögzített helyzet után lőttük a gólokat, de a második félidőben is voltak ziccereink”

– értékelt Koller Zoltán, a ZTE FC II vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb február 27-én, 14 órakor lép pályára, amikor a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdőt fogadja az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 22. forduló
ZTE FC II-Érdi VSE 2-0 (0-0)
Zalaegerszeg, 150 néző. V.: Sipos Katalin (Perák, Szkrajcsics)
ZTE FC II: Köcse – Huszti, Mocsi, Dóczi (Bekő, 75. p.), Rebernik – Szántó (Megyesi, 66. p.),, Posztobányi, Antal – Papp L., Fehér B., Szalay Sz. (Szökrönyös, 75. p.)
Vezetőedző: Koller Zoltán
Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Gubacsi, Csiszár, Gajda (Révész, 26. p.), Petrezselyem – Kertész B. (Kollega, 73. p.), Pallagi, Koós – Bartos, Kürti
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Posztobányi (66. perc), Huszti (69. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email