22_03_29_erdmost_nincskep

1,3 milliárdos szolidaritási hozzájárulással számolnak Százhalombattán

22_03_29_erdmost_nincskep

1,3 milliárdos szolidaritási hozzájárulással számolnak Százhalombattán

Idei első ülését tartotta meg Százhalombatta város képviselő-testülete, amely 28 napirendi pontot tárgyalt. Az idei költségvetésről, 50 önkormányzati lakás építéséről, a civil szervezetek támogatásáról, a köztisztviselők illetményeiről és a „Battai Újszülöttek Fája” programról is döntöttek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A város honlapján olvasható beszámoló szerint Százhalombatta képviselő-testületi ülésén hivatalos esküt tettek az új Környezetvédelmi Bizottság nem képviselő bizottsági tagjai. Az újjáalakult bizottság Szabó Attila elnök, Lukács Bernadett és Szalai Attila képviselők mellett Háromfai Balázs és Dr. Cseh Kornél tagokkal kezdheti meg a munkát.

A 2022-es évi költségvetési rendelet szerint Százhalombattán 8,2 milliárd forintos bevétellel és 8,6 milliárdos kiadással számolnak, emellett szolidaritási hozzájárulásként közel 1,3 milliárd forintot kell befizetnie a városnak.

A beszámoló szerint a testületi ülés egyik legnagyobb horderejű döntése, hogy Vezér Mihály polgármester kezdeményezésére ötven lakás építése kezdődik idén Százhalombattán. Az önkormányzati lakásépítés célja elsősorban a helyi fiatalok önálló lakáshoz jutásának elősegítése.

Döntöttek a civil szervezetek és sportszervezetek támogatásáról és a polgármester illetményének törvény által előírt emeléséről is, mellyel kapcsolatban megjegyezték, nőtt az alpolgármesterek, képviselők és külső bizottsági tagok tiszteletdíja, illetve a köztisztviselők illetményalapja és a közalkalmazottak fizetése is.

A polgármester kezdeményezésére szeretnék elindítani a „Battai Újszülöttek Fája” nevet viselő faültetési programot a városban, melynek keretében a battai állandó lakcímmel rendelkező újszülöttek – amennyiben a szülők ezt kérik – egy facsemetét kapnak az önkormányzattól, amelyet a családok közösen ültetnének el egy, az önkormányzat által kijelölt területen. A programban való részvételre való jelentkezés a „Babacsomaghoz” hasonlóan a védőnői szolgálatnál történik.

Döntöttek a „háziorvosi modellprogram” folytatásáról is, így újabb körzet csatlakozhat a battai önkormányzat egyedülálló háziorvos utánpótlási programjához. Megállapodást kötöttek a SZEBA Kft.-vel arról, hogy a helyiek ingyen használhassák családi eseményekhez, sportrendezvényekhez, szabadidős programokhoz a Csónakház zöld területét.

Döntöttek arról is, hogy ezentúl a lakosság helyett az önkormányzat által megbízott közszolgáltató végzi a közterületen adódó gallyazási feladatokat. Emellett zárt ülésen döntöttek a városi kitüntető díjak odaítéléséről, egészségügyi alapellátásról, átmenetileg szabad pénzeszközök hasznosításáról, a városi közvilágítás 2022. évi áramdíjának beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárásról.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email