influenza

Több az influenzás, mint a koronás

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján február 7. és 13. között körülbelül 16 300-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, így az év hatodik hetében az előző két héthez hasonló számban regisztráltak ilyen betegeket.

A virológiai adatok szerint ezen a héten is nagyobb arányban volt felelős influenzavírus az influenzaszerű megbetegedésekért, mint a koronavírus omikron variánsa – közölte heti jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK).

Az elmúlt héten kilenc közigazgatási területen emelkedett, tízen csökkent, egyen nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. A 100 ezer lakosra jutó, orvoshoz forduló betegek száma Fejér (471), Szabolcs-Szatmár-Bereg (247) és Tolna (227) megyében volt a legmagasabb, Békés (65) és Nógrád (55) megyében a legalacsonyabb.

Az orvoshoz forduló betegek 27 százaléka 14 év alatti, 33,3 százaléka 15-34 éves, 27,9 százaléka a 35-59 évesek, 11,8 százaléka pedig a 60 éven felüliek korosztályába tartozott.

A múlt év 40. hete és az idei 6. hete között összesen 804 laboratóriumi vizsgálatban 46-nál igazolták az influenza A vírust, 140 megbetegedés hátterében légúti óriássejtes (RSV) vírus-, 13 esetben adenovírus-, 70 esetben koronavírus-fertőzés állt. A kórházakban kezdeményezett diagnosztikus célból elvégzett vizsgálatok 32 esetben influenza A vírust, 131 mintánál légúti óriássejtes vírust mutattak ki.

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email