finomito_molgroup

Sztrájkot fontolgatnak a százhalombattai olajfinomítóban

finomito_molgroup

Sztrájkot fontolgatnak a százhalombattai olajfinomítóban

Sztrájkot fontolgatnak a Dunai Finomítóban, miután a MOL Nyrt. február 2-án a bér és juttatásokról szóló tárgyalásokat egyoldalúan, megállapodás hiányában lezárta. Erről Kovács László, az Olajipari Szakszervezet elnöke beszélt az ÉrdFm 101,3 Zónázó című műsorában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kovács László arról számolt be, hogy a munkáltató ajánlata átlagosan körülbelül 7 százalékos alapbérfejlesztést irányzott elő, az alapbérfejlesztés végrehajtását teljes differenciálással kívánná megoldani, illetve a karácsonyi jutalmat alapbéresítette volna.  A három fő szakszervezet ajánlata a munkáltató részére 12,5 százalékos alapbérfejlesztést irányzott elő, melyből 10 százalék alanyi jogon differenciálás nélkül kerülne kiosztásra, 2,5 százalék pedig differenciálással kerülne végrehajtásra.  A karácsonyi jutalom kapcsán pedig az a javaslatuk, hogy a munkáltató tegye lehetővé az alapbéresítésnek a választhatóságát.

Az Olajipari Szakszervezet elnöke elmondta, hogy először egy demonstrációt szerveznek március elejére, ahol hangot adnak a tiltakozásuknak és a bérfejlesztési igényüket benyújtják. Ha ez nem lesz sikeres, akkor sztrájkot hirdetnek. Hangsúlyozta, mindkét fél azt a szándékét fejezte ki, hogy megállapodást szeretne, de nem mindenáron. Hozzátette, azt is, hogy a dolgozói létszám körülbelül 1000 fő, de hogy hányan vesznek részt a demonstráción, azt egyelőre nem tudják.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email