hazassag_hete_2022_fb_kep

Keresztek nyomában

Több programmal is készült a Házasság hetére az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete. A csak tagcsaládjaiknak szóló rendezvények mellett vasárnap egy mindenki számára nyitott kirándulást is tartanak, amelyen Ófalu nevezetességeivel ismerkedhetünk meg.

Tizenötödik alkalommal rendezik meg idén a Házasság hete országos rendezvénysorozatot, ami  február 13-tól 20-ig tart. Az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete is minden esztendőben csatlakozik a programhoz, mert fontosnak tartják, hogy a szülők szánjanak egymásra minőségi időt.

Mint Bogatin Attila elnöktől megtudtuk, az országos programokon kívül több helyi lehetőséget is kínálnak tagcsaládjaiknak.

– Sok online is követhető előadás, program van az idén azoknak, akik nem szeretnének kimozdulni, vagy pici gyermeket nevelnek. Emellett nagy igény van a kikapcsolódásra is, arra, hogy a szülők együtt lehessenek. Ahol három, négy, öt gyermek van, ott ez azért van így, mert a szülők párkapcsolata rendben van. Nyilván vannak időszakok, amikor ez sérül, háttérbe szorul, de alapvetően mégis jól működnek. De ehhez kellenek a közös, csak a házaspárt érintő élmények is – hangsúlyozta Bogatin Attila.

Az Ága-Boga szervezett társasjátékestet, illetve társastáncot a héten a tagcsaládok házaspárjainak, akik érdi, illetve környékbeli szolgáltatóknál nagycsaládos kártyával  különféle kedvezményeket vehetnek igénybe (van, ahol ingyen kávéval is meglepik a házaspárokat).

Ahogy az már hagyomány,az Ága-Boga idén is megtartja a Házasság hete záróestjét a Magyar Földrajzi Múzeumban, ahol bemutatkozik az Érdi Kamarazenekar, köszöntik a kerek évfordulós házaspárokat (idén két 35, egy 15 és egy 25 éves házassági évfordulót ünnepelnek), lesz játékos vetélkedő és borkóstoló is.

Ez a szombati program regisztrációhoz kötött, és csak a tagcsaládok vehetnek részt rajta, de lesz egy olyan rendezvényük is, amire nemcsak házaspárokat, és nemcsak tagcsaládokat, hanem minden érdeklődőt várnak: Süle Zsolt vezet végig Ófalun, a keresztek nyomában. A séta február 20-án, 14 órakor kezdődik, a találkozó Minarethez közeli kápolnánál lesz.

– Tavaly elindítottuk Érdikum-programunkat: fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek és a szülők egyre jobban megismerjék lakóhelyük értékeit. Minden rendezvényünkre szeretnénk meghívni egy Érdikumot (ezért is jön estünkre a Kamarazenekar), másrészt felkeressük a különleges helyszíneket. Ehhez illeszkedik ez a kirándulás is – zárta szavait Bogatin Attila.

További cikkeink

További cikkeink

A rekkenő hőség nemcsak az embert, hanem az állatokat is megviseli. Az állatvédők segélytelefonjain

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email