antunovits

Beszámolnak az érdi képviselők – Antunovits Antal

antunovits

Beszámolnak az érdi képviselők – Antunovits Antal

A képviselők 2021-ben sem tétlenkedtek. Hogy ki mit tett le tavaly a közös asztalra, arról a törvény szerint részletes beszámolót kell benyújtaniuk a Közgyűlésnek. Hétről hétre közöljük e szövegeket. A sort Antunovits Antal (FIDESZ-KDNP-Összefogás), az 1. választókerület képviselője folytatja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tisztelt Közgyűlés!

Visszatekintve az évre, egyetlen dolog, amit sikerült megcsinálni az egy térköves járda a Kornélia utcától a piacig. Erre a kormány adott pénzt, köszönet érte. Sajnos útépítés és vízelvezetés önkormányzati pénzből a választókerületemben nem történt! Ilyen nem volt az elmúlt 14 évben!

Sajnos a Modern Városok Program is leállt, az elindított beruházások közül nem valósult meg semmi Ófaluban! Voltak tervek a Molnár utca rendbetételére, de nem kötöttek szerződést a kivitelezésre. Ugyanígy a Hamzsabég tér, Mecset környékére sem. Nem történt meg a szerződéskötés a Gazdatiszti Házra sem.

Ami tavaly nagy nehezen elindult az Önkormányzati Pince és Présház. Amit itt zajlik, azt nyomon követtem. Ajánlom az újságírónőnek, Mihalecz Csillának a témát, aki mindenhez is ért. Nyomozza ki, hogy mi történik ott? Több hónapja figyelem az „építkezést” sajnos nem halad. A kitermelt földet a Kálvária utcára hordták önkormányzati területre vagy 100 méteren. Közgyűlésen a polgármesternek feltettem a kérdést, miért nem halad az építkezés? Első válasza: külföldről jön az anyag! Második alkalommal kérdésem volt, hogy talán új vállalkozó van, mert ezek jobban csinálják? És tényleg igaz, hogy az előző lelépett a pénzzel? Nem! – ez volt a válasza a polgármesternek, nincsen új vállalkozó. Akik ott dolgoznak, mást állítanak. Akkor hogy is van?? Ki építi tovább és mennyivel többe kerül? Csak még egy kérdés: a felelős műszaki ellenőr ezt nem látta vagy nem akarta látni? A polgármester miért nem ad őszinte választ?

A polgármestertől ígéretet kaptam nyilvánosan, hogy küldi a Hamzsabég tér terveit, ami a Modern Városok Program keretében épülne. Azóta se történt semmi ezzel. Ha maradt volna a régi városvezetés, mi már 2020. szeptemberben elkezdtük volna.

A 2021. évi költségvetésben 10 millió forintot kértem fordítani a műemlékeink állapotának megóvására, visszaállítására. Sajnos annak ellenére, hogy megvolt a pénz, ebből se lett semmi, a városvezetés nem csinált semmit. Sajnálatos módon a külső világítás úgy valósult meg, hogy a Kápolna teteje össze akar dőlni és beázik. Ezt világítja meg?? Inkább ezt kellett volna megcsinálni az önkormányzatnak. Tehát nem lett semmi a nagy tervekből. Majd az ófalusi emberek megcsinálják. Már csak azt kellene tudni, hová lett a pénz, ami erre volt szánva??

Több megkeresést kaptam a csatornapénz visszafizetéssel kapcsolatban. Az egyetlen, aki bármit is visszaadott, az a Társulat volt, nem azok akik a kampányban ígérték. Ezért a társulati irodához továbbítottam a kérést.

Sajnos előfordult lakástűz is, a Barca utcában. Segítettünk nekik, koordináltam az adományok egy részét és én magam is vittem nekik.

Igyekeztem elérni a hegyen a Kakukk Hegyen a Kápolnához vezető út és környékének rendbetételét. Napirenden tartottam a Kápolna felújítását.

A polgármester márciusban „nagy” tervvel állt elő. Le szerette volna zárni a Mély utcát. Elbeszélgettünk. Hivatkoztam a gazdákra, akiknek a földjük és szőlőjük van illetve sokan élnek is ott, akiknek nagyot kellene kerülni. Az az út mindenkié, közpénzből épült. Ezt nem lehet csak úgy lezárni. Forgalomlassítást azért lehetne alkalmazni. Polgármester úr megértette és elállt a lezárási szándékától.

Meghívást kaptam az Érdi Horvát Önkormányzat által szervezett Nemzetiségi Napra. A Főtéren csodás fellépés volt. Beszélgettünk a meghívott delegációkkal. Nagyon szuper délután és este volt, a bállal együtt. Gratulálok az Érdi Horvát Önkormányzat vezetésének!

Sajnos a választókerületemben az általam szorgalmazott gyalogátkelőhelyek nem valósultak meg. Pedig nagy szükség lenne rá a piacon, SZTK előtt és az Alsó utcában a Bolyai kisiskolánál.

Felszólaltam a Közgyűlésen az alábbi ügyekben:

» Edit utca Kékesiéknél a parkolási rend kialakítása, fásítás vagy megoldás kell. Jegyző Asszony intézi.

» Alsó utca – Felső utca zöldhulladék elszállítása. Ami több mint 15 zsák. Megoldás tervezés alatt. Talán több zsák kellene. Polgármester úr ígéretet tett, hogy megoldja.

» Nincs internet a Sulák utcában Almási úrnál. Polgármester úr ígéretet tett, hogy megoldja.

» Gyalogátkelőhelyek problémája a piacnál és az SZTK-nál » Nyereg köz a Kastély utca felé járhatatlan. Polgármesteri ígéret van a megoldásra, személyesen ígérte nekem.

» Gazdatiszti Ház tisztítása. Nagy munka folyt, hordták el a beton gerendákat, régi WC-ket, téglákat. Kérdésem volt, hogy miért a Kápolna utcára hordják? Választ még nem kaptam, hogy hová is vitték pontosan? Talán az M6-os autópálya mellé feltöltöttek vele egy önkormányzati telket? Ott friss nyomok vannak.

» Nagy örömmel olvastam, hogy Ófaluban jövőre három utca lesz aszfaltozva. Nagyon jó hír, hogy 27 hónap után végre lesz útépítés. Kérdéseim, járva az utcákat: lesz vízelvezetés a Dózsa György utcában, illetve a Júlia utcában? Vagy csak úgy leterítenek valamit? A Járom utca így is veszélyes, a víz hová fog folyni?

» Ófaluban több éve az Ártézi Kútnál fényfűzért telepítünk. Köszönet Zsirkai Lászlónak, hogy idén is megtörtént.

» Sajnos az érdi médiában nem számolnak be rendesen arról, amit felvetünk a Közgyűlésen.

Egyéb ügyek, amivel foglalkoztam:

» 2021. 01.15. A Járom és Kerék utcákban a helyszínen jártam és kértem a síkosság- mentesítést. Vittek sóval kevert homokot.

» 2021.03.21. A Mély úton a Battai útnál az Y elágazásnál illegális szemétlerakást találtam, bejelentettem.

» 2021.10.06. A Kerülő utcában újabb hulladék kupac elszállítását kértem.

» A volt Téglagyár kaszálása idén hosszas küzdelem után történt meg. Tologatták egymás között a feladatot az ÉFKI és az Érdi Városfejlesztési Kft.

» Kértem a Vető utcában a Széles utca felé eső részen az önkormányzati telek kaszálását. Ezen kívül a 027/123 és 027/3 hrsz önkormányzati telkek takarítását és szemét elszállítását kértem dr. Barabás Emőke többszöri levélváltás után megoldotta.

» Emma u. 3/B-nél egy öreg birsfa elszáradt, ki kellett vágni. A lakók virágoskertet csinálnak ott.

» Ófaluban a Postánál kátyúzás és padkázás volt a karbantartás keretében.

» Erzsébet utcában az Érdi Bolyai Általános Iskola környékén és az Edit utcánál otthagyták a táblákat, jeleztem és elvitték.

» 2021.07.22. Nagy eső után a József Attila utcában a murvát elvitte a víz. Dózsa György úton kráter, többszöri kérés után lett javítva. A Kerülő utca – Sugár utca többszöri kérés után ideiglenesen javítva. Az biztos, hogy ide szilárd út kellene. A polgármester úr ígérte korábban, többször is. De még sehol semmi.

» A Kerülő utcában az önkormányzat kisajátított több házat. Ez a Modern Városok Pénzéből történik. Ami nem jó ebben az egészben, hogy részben lebontja az önkormányzat a házat, de a szemetet otthagyják Kérdésemre azt mondták, hogy elfogyott a pénz. A szemét meg csak gyűlik ott. Micsoda munka ez??

» Éva utca végén Siskánénál a víz a házba folyt. Polgármesterrel bejártuk a terepet. Neki láttak a húgyos árok takarításának. De sajnos az állami részen az árkok maradtak úgy, ahogy voltak ezért nagy víz esetén nem tud elfolyni.

» Az derült még ki, hogy az Erzsébet utcában a csatornával több helyen is probléma van. Sz.A.-nál a WC tartalma a földszinti helységbe folyt. Nehezen ment a takarítás, fertőtlenítés a város részéről, az úton folyt a fekáliás víz. Valamit kellene tenni, hogy város-szerte az esővizet ne a csatornába kössék, mert az mind itt az Erzsébet utcában ömlik ki az utcára.

» Arató utcában is volt gond a szennyvízzel. Képviselőként felhívtam a diszpécsert és jöttek, kiszippantották.

» Kerülő úton nyáron ismét nagy volt a gaz, egyszer kérésemre lekaszálták, de többször kellene.

» A Vető utcai árokban nagy víz mutatta meg, hogy többször kellene takarítani. Telkeket öntött el a víz. Csak sokadik kérésemre jöttek kitakarítani.

» Erzsébet utcában a lakótelepi parkolóban a száraz ágak levágása végre megtörtént. A parkoló gépkocsikban nem lesz kár. Szakember vezetésével, megfiatalítottuk a fákat. Nagyon nehezen ment, mert a kocsikkal nem akartak elállni. Köszönet az ÉKFI-nek a szakszerű munkáért.

» Csősz utca javítását kértem, ugyanis a víz befolyik az udvarba. Kértem ismételten a Járom utca kátyúzását, sajnos minden eső után ugyanolyan. Itt a kinyúló ágak súrolták a gépkocsik oldalát, kértem a levágását.

» 2020-ban lettek a választókerületemben napelemes közvilágítási lámpák telepítve. Mindegyikben akkut kellett cserélni idén. Nagyobb bevilágítást alakítottak ki. Most már jól világítanak és bírják is sokáig. » Az Elhurcoltak Keresztje az Ercsi úton gyalázatos állapotban volt. Többször kértem, mire végre lekaszálták. Tetlák Örs segített.

» Építkezés volt a Teréz utca végén, a kocsik a sarat kihordták az utcára, seprűs kocsi eltakarította.

» Járom utcánál a partfal mellett a nagy esőzések hatására a víz árkot mélyített. Az veszélyes dolog, homokzsákkal oldottuk meg.

» Kornélia utcában nagy mennyiségű szemetet találtunk kint és bent, a Polgármesteri Hivatal segítségét kértem a megoldásra.

» 2021.08.31. Kerülő utcában ismét nagy mennyiségű szeméthegyek alakultak ki. Volt ígéret polgármestertől, alpolgármestertől a megoldásra. Semmi nem történt. Valaki egyszer csak felgyújtotta. Levelet küldtem újból mindenkinek, Tetlák Örs végül segített.

» Enikő utca 1-2 körül kértem útjavítást. Erre ráfújtak az úttestre egy kis kátrányt és kőport. Sajnos ezt rendesen kellene megcsinálni. Az első eső után a víz máris elvitte a javítást. Újra kértem.

» Önkormányzati pincék előtt a Mély utcában valaki lerakott 12 db autógumit. Kértem elszállítását.

» Kerék utcában Imre úrnál a Natura2000 területről az ágak átnyúlnak a tulajdonos birtokára. Újra kértem a rendezését, sajnos még most is problémás.

» Kerék utcában az idős hölgyhöz befolyik a házába a víz. Kértem ÉKFI-től segítséget.

» Szintén Kerék utcában a villanyoszlopnál a part oldal megrepedt. Választ várok, hogy mi a teendő mert a víz a Molnár utcai házakba is befolyik. » Nyereg köz – Kastély köz, Gereblye utca utcaszakaszok gyalázatos állapotban. Felszólaltam a Közgyűlésen, a polgármester úr azt mondta intézkedik.

» Csősz utca, Sugár utca, Elvira utca, Piroska utca javítását ÉKFI megoldotta. Dózsa György 12 előtt sokadjára megoldva.

» Amikor vezették az AVL kábelt a Budai úton, az összes csapadékvizet bevezették a Paula utcába. Szegélykövezni kellene, hogy megtartsák a vizet és ne rombolja a Paula utcát. » Ella utcában a bodzafától nem lehetett kilátni, meg kellett oldani. Kátyúzást is kértem ÉKFI-től.

» Az Eszter és Éva utca sarkon kértem rendes betonszél kialakítást. A teherautók kidöntik, kitapossák kanyarodásnál. Többször volt már javítva, rendes megoldás kellene. » Római út – Molnár utca sarkon bokor metszésére, kiszáradt fa kivágására ígéretet kaptam.

» Vető utca –Külső Római útnál nem volt közvilágítás, intézkedtem.

» Az Edit utca Alsó utca AVL kábelfektetés volt. Ugyanígy a Budai úton a járdát gyalázatos állapotban hagyták. Kértem a polgármester úr és a közterület felügyelet segítségét.

» Az Erzsébet utcában több helyen felvágták az utat, kértem a helyreállítást.

» 2021.11.09 Judit utca kábelfektetési után megsüllyedt nyomvonal helyreállítását kértem az ÉKFI-től, nagy sár volt az utcában.

» Az Emília utcában kértem az önkormányzati telek takarítását, az ott található olajos hordó elszállítását, az útra kinyúló ágak levágását, amelyek a járdán közlekedők számára balesetveszélyt jelentettek.

» Béke tér 8 épületénél a bokor és zöld hulladék elszállítását kértem. Emma utca 3-nál valaki kirakott matracot, kértem az elszállítást. Erzsébet utca 1-5 épület között kukák cseréjét kértem és azt, hogy gyakrabban ürítsék. Ugyanígy az Emőke utcai emeleteseknél is kértem.

» A lakótelepen is többször kellene elszállítani a zöldhulladékot.

» A Magasparton jártam, szomorú látvány volt a szemétdomb, kértem a takarítást. Judit utcából Mély utca felé szeméthegyek. Bejelentve.

» A volt Téglagyári terület ügyében még mindig megy az egymásra mutogatás. Az Érdi Városfejlesztési Kft. leírja, hogy ők csak a melegvizes kút környékéért felelnek. A volt Téglagyári területet az önkormányzat vette meg, nekik kell gondoskodni a kaszálásról.

» 2021.11.17 kátyúzást kértem a Mély utca Judit utca felőli részén, a Vető utcától a Római útig az Arató utcában. Mivel ez minden komolyabb eső után újból fennáll, kértem a polgármester úrtól az aszfaltozást végre.

» A szemetelők útját sajnos nem állták a Széles utcában az oda elhelyezett betontömbök sem. Széthúzták és lerakták. Mivel önkormányzati telek, kértem segítséget az eltakarításban.

» A Szapáry utcában kértem egy kiszáradt akácfa kivágását a balesetveszély megszüntetése érdekében. Molnár utca 28. közterületen levő fa belelógott a vezetékbe ÉKFI ígéret van a gallyazásra.

Érd, 2021. december 5.

Antunovits Antal

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email