kaktusz

Az aranyérről – tabuk nélkül

A magyar fiatal lakosság 20 százalékát érinti az aranyeresség, 50 év felett pedig akár 50 százalékban is előfordulhatnak a szégyenkezve elhallgatott panaszok. De fontos beszélni a várandósság alatti és szülés utáni aranyérről is, ezért az ÉRD FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában ledöntöttük a tabut!

Számos tényező vezet az aranyeresség, a megnagyobbodott, kitágult, sokszor gyulladt vagy bealvadt visszerek kialakulásához. A genetikai hajlam mellett a szerzett tényezők is nagyban hozzájárulnak az aranyér betegséghez, magyarázta a Bundáskenyérben Dr. Bánfalvi Péter, vezető proktológus és orvosigazgató, annak apropóján, hogy február 23-án, szerda este fél 9-kor, a Facebookon a BabagenetikaTV következő Facebook élőzésében épp az aranyér lesz a téma.

Az aranyeres tünetek változatos formában és intenzitással jelentkezhetnek. Az enyhébb panaszoktól kezdve súlyos vérzésig terjedhet a skála, de szövődmények is felléphetnek, például amikor a gyulladt visszerek elfertőződnek, vagy amikor vérrög alakul ki a tágult erekben pangó vér miatt. Arról, hogy mit csinál egy proktológus, hogyan zajlik a vizsgálat és mit tegyünk a megelőzés érdekében a beszélgetésből kiderül:

További cikkeink

További cikkeink

A rekkenő hőség nemcsak az embert, hanem az állatokat is megviseli. Az állatvédők segélytelefonjain

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email