akrobatikustorna_1_1213

Akrobatikus torna: hétvégén kezdi a szezont az ÉTC

Február 20-án öt egységgel vesz részt a Balance ATC által szervezett szezonnyitó pontszerző versenyen, a Balance Kupán az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztálya, amely számos változás után vág neki a 2022-es évadnak.

Február 20. és május 28. között négy pontszerző versenyen vehetnek részt az akrobatikus tornászok, hogy kivívják a júniusi országos döntőn való részvétel jogát. Az elmúlt években megváltoztatott versenynaptárnak köszönhetően az Érdi Torna Clubnál bár számos egységgel már nyár óta készültek az új szezonra, az egyesület így sem tud mindenkit elindítani a Balance Kupán.

“Szerencsére most hosszabb időnk volt a felkészülésre, ugyanakkor a koronavírus-helyzet nem segített, mert voltak gyermekek, akik abbahagyták, emiatt újabb cseréket kellett eszközölni az egységekben, ahhoz, hogy tovább haladhassunk, illetve sajnos Dávid Fruzsinának eltört a keze, így ők nem tudnak idén versenyezni Schumann Mártonnal, úgyhogy nem mondanám zökkenőmentesnek a felkészülést”

– mondta lapunknak Baloghné Papp Ildikó, az ÉTC szakosztályvezetője, kitérve rá, több idősebb versenyző is úgy döntött, felhagy a sportággal, így egy 11-16-os korosztályba tartozó hármas is megszűnt, de Pelczel-Nagy Eszter várhatóan Balogh Dorkával és Veres Vicával folytathatja a szereplést.

A szakosztályvezető ismertette, az országos döntőn azok indulhatnak, akik a négy pontszerzőből legalább hármon részt vesznek és ezekből a két legjobb eredmény átlagával kell elérniük a kvalifikációhoz kitűzött pontszámot. Az ÉTC edzője pedig úgy ítélte meg, a klub mind az öt egységének meg van az esélye arra, hogy bejusson az országos döntőbe.

Baloghné Papp Ildikó megjegyezte, sok egység és egyesület visszamondta a Balance Kupán való részvételt a koronavírus miatt, vagy azért, mert a versenyen való részvételhez tesztelés szükséges.

A Balance Kupa után április 9-én Gödöllőn rendezik a Grassalkovich Kupát, majd szintén áprilisban a Budapest Bajnokságot, végezetül május 28-án az FTC által szervezett utolsó pontszerzőre, a Fradi Kupára kerül sor a júniusi ob-döntő előtt.

Az Érdi Torna Club induló egységei a Balance Kupán
gyermek hármas: 
Tóth Enikő–Csurgai Jázmin–Kovács Csenge
serdülő páros: Katona Lilla–Kozma Dorottya
youth hármas: Sárdi Borbála–Bednarik Léna–Jedzinák Bernadett
youth vegyespáros: Verbinyecz Dániel–Aranyosi Zselyke
11-16 age group vegyespáros: Balogh Máté–Töpler Natasa

További cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email