rajpalyazatcsuka_220215

Ecsettel a versek nyomában

rajpalyazatcsuka_220215

Ecsettel a versek nyomában

Harminchét vers, a magyar gyermekirodalom legjavából, a Zoknicsenő Szörnyetegen át a Békakirályig – idén is színes palettával készült a gyermekkönyvtár a költészeti napi rajzpályázatra, amelyre versillusztrációkat várnak az általános iskolás gyerekektől. Az alkotásokat március 4-ig várják.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Csuka Zoltán Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára idén is meghirdeti Érd és környéke (Diósd, Pusztazámor, Tárnok, Törökbálint, Sóskút, Százhalombatta) iskoláiban a költészet napi rajzpályázatát, amelyen az intézmény által megadott versek illusztrálásával vehetnek részt a diákok. 

A beküldők bármilyen rajztechnikát alkalmazhatnak (linó, vízfesték, ceruzarajz, szénrajz, tusrajz, selyemfestés stb.) A pályaműveket lehetőleg A/3-as méretben kérik, fehér papírkerettel. Egy pályázó legfeljebb három művel szerepelhet.

Kérjük, minden pályamunkán tüntessétek fel a következőket: név, iskola, osztály, felkészítő tanár neve és természetesen az illusztrált mű címe és szerzője

– írják a felhívásban.

Az alkotásokat két kategóriában, korosztályonként bírálják el. Az alsósok különdíjban részesülhetnek. A felsősök közül nyeri el valaki a fődíjat, azaz a vándorserleget, amelyet a nyertes iskolája őrizhet egy esztendeig, kicsinyített mását pedig a pályázó kapja.

A legszebb illusztrációkból kiállítást rendeznek.

A pályaműveket 2022. március 4-ig (péntek) lehet eljuttatni a Gyermekkönyvtárba (Hivatalnok utca 12. Telefon: 23/365-470//2. mellék). Eredményhirdetés 2022. április 6-án (szerda) 15 órakor lesz, szintén a Gyermekkönyvtárban. .

További részleteket (beleértve az illusztrációk alapjául szolgáló versek listáját) itt találnak az érdeklődők. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email