220213_erdivse_pafc2_2

Foci: ikszelt a Puskás II-vel az Érdi VSE

220213_erdivse_pafc2_2

Foci: ikszelt a Puskás II-vel az Érdi VSE

Az első félidőben a Puskás Akadémia FC II több nagy helyzetet is kidolgozott, a vezetést a fordulás után Szabó Richárd bombagóljával mégis az Érdi VSE szerezte meg, amely azonban előnyét nem tudta megtartani, miután a hajrában Magasföldi József is betalált, kialakítva ezzel az 1-1-es döntetlent.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Puskás Akadémia FC II tavaszi idénynyitón még számos játékosára nem számíthatott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője, akinek dolgát az sem könnyítette meg, hogy a klubnák nagy játékosmozgás volt a télen, ezért az új játékosoknak még össze kell szokniuk.

Ez meg is látszott a mérkőzésen, melyet a vendég felcsútiak kezdtek aktívabban és Gazdag Vajk, illetve Magasföldi József kísérleteinél csak az érdi kapus, Kertész Ferenc bravúrjainak köszönhetően nem szerzett vezetést a PAFC II, miközben az érdiek az első negyvenöt percben csak egy gyenge Szabó Richárd-kísérlettel próbálkoztak.

Ellenben a fordulás után két új érdi igazolás, Kürti Zsolt és Hunya Krisztián is betalálhatott volna, de ami késett nem múlott, hiszen az 56. percben egy gyors érdi támadásnál Szabó Richárd középről, huszonhárom méterről bombázott a kapuba.

Az érdi gól megfogta a vendég felcsútiakat, akik ezután kevésbé voltak veszélyesek a kapura, de a hajrában sikerült kiegyenesedniük és a 86. percben egy mintaszerű akció után Magasföldi révén egyenlíteni is. Sőt, nem sokkal később Magasföldi a három pont sorsát is eldönthette volna, de Kertész Ferenc bravúros védésével pontot mentett az érdieknek, hiszen maradt az 1-1-es döntetlen.

„Hullámvasút volt számunkra ez a mérkőzés. Rengeteg új játékosunk van, akiknek összeszokásához jó pár meccsre van szükség, ennek jeleit lehetett látni a mérkőzés elején, aztán szinte a semmiből rúgtunk egy gólt egy szép átlövésből. Utána le kellett volna hozni a meccset egy nullra, de egy figyelmetlenségből kaptunk egy gólt, majd mentünk a három pontért, de hátul olyan helyeket hagytunk, hogy ki is kaphattunk volna. Minden pontot meg kell becsülni, ezt az egyet is. Innen megyünk tovább”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

„Úgy kezdtük a meccset, hogy dominálni tudtunk és volt néhány helyzetünk az első húsz percben, amiket nem sikerült gólra váltani. A második félidő elején volt egy időszak, amikor az Érd fölénk kerekedett, ekkor kaptuk a gólt, bár nem azért, mert fölénk nőttek volna játékban, hanem apróbb hibákból, rutintalanságból kaptuk. Ugyanakkor a mérkőzés végére kiegyenesedtünk és azt éreztem, hogy fizikálisan és csapatjátékban is az ellenfelünk fölé nőttünk. Voltak nagyszerű támadásvezetéseink és ha kicsit hazabeszélek, akkor azt mondom, plusz két pont még bent is maradt, de a mögöttünk hagyott viszontagságos hetek után nekünk az egy pont is kiváló”

– fogalmazott Nagy Ádám, a Puskás Akadémia FC II vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb február 20-án lép pályára, amikor 11 órától a ZTE FC II vendége lesz.

NB III, Nyugati csoport, 21. forduló
Érdi VSE–Puskás Akadémia FC II 1–1 (0–0)
Érd, 200 néző. V.: Molnár Réka (Dobos D., Bencze A.)
Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Gubacsi, Csiszár, Petrezselyem (Gajda, 65. p.) –Pallagi – Révész (Bartos, a szünetben), Hunya, Kertész B. (Gera D., 72. p.), Koós – Kürti
Vezetőedző: Limperger Zsolt
PAFC II: Kiss Á. – Farkas B., Alaxai, Babós, Nahirnij – Kiss N., Kicsun, Czár (Kapus, 77. p.) – Bakti, Magasföldi, Gazdag
Vezetőedző: Nagy Ádám
Gól: Szabó R. (56. perc), ill. Magasföldi (86. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email