dobrevboszaradszki_220212

Egymással szemben

dobrevboszaradszki_220212

Egymással szemben

Megkezdődött a jelöltállítás az április 3-ai országgyűlési választásra. Pest megye 1. számú országos egyéni választókerületében több helyszínen is gyűjtötték az ajánlásokat mind kormánypárti, mind ellenzéki oldalon. Az érdi piacon beszélgettünk Dobrev Klárával, Bősz Anettel és Aradszki Andrással.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az országgyűlési választásra február 12-étől február 25-én 16 óráig lehet jelöltet állítani. A választási irodáknak 3 napjuk van az ajánlások ellenőrzésére, a választási bizottságok ezt követően döntenek a jelöltek nyilvántartásba vételéről, ehhez a jelölteknek 500 érvényes ajánlásra van szükségük (bővebben a jelöltállítással kapcsolatos tudnivalókról itt írtunk.)  .

Az érdi piacon gyűjtött ajánlást az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség, amely Pest megye 1. számú országos egyéni választókerületében. Bősz Anett DK-s országgyűlési képviselőt kívánja indítani országgyűlési képviselőjelöltként.
Bősz Anett vendégeként Dobrev Klára (DK) is ellátogatott Érdre – riporterünk arról kérdezte, milyen kampányra számít. „A Fidesz részéről gyűlöletkeltésre, a mi részünkről olyan kampányra, ami megmutatja, hogy ez milyen szabad, demokratikus, jó hangulatú ország tud lenni április 3-a után” – mondta a DK-s politikus.

Bősz Anett is pozitív kampányt szeretne. Mint mondta: ellenzéki győzelem esetén legfontosabb a jogállam visszaépítése, illetve a gazdaság helyreállítása és az EU-val való kapcsolat rendezése. „Fontos az igazságos zöld átállás is. Érd most pályázott egy olyan direkt uniós támogatásra, amely 2030-ig biztosíthatná, hogy klímasemleges legyen a városunk. Számos olyan építkezés is elindulhat így, amely fontos az érdi polgárok számára” – hangsúlyozta.

A Fidesz-KDNP ismét Aradszki András jelenlegi országgyűlési képviselőt kívánja indítani Pest megye 1. számú országos egyéni választókerületében. A kereszténydemokrata képviselő délelőtt az érdi piacon vett részt az ajánlásgyűjtésben. Kameránk előtt többek közt arról beszélt, hogy megválasztása esetén remélhetőleg „sikerül konszolidálni a helyzetet a helyi önkormányzattal, és lesz olyan képességű a városvezetés, hogy hozzá tudunk kezdeni a lakóutak fejlesztéséhez. Bízom benne, hogy a sikerünk után olyan kormány alakul, amely képes ezt a problémát megoldani” – mondta, hozzátéve: fontos célja a zajvédelem rendezése is.

 

 

Asztalos Éva, aki független színekben kíván indulni az országgyűlési képviselőválasztáson, szombat délután tartotta kampánynyitó rendezvényét, erről itt olvashatnak. 

Végül következzék pár adat, az Országos Választási Iroda honlapjáról. Pest megye 1. számú országos egyéni választókerületében a választásra jogosultak száma jelenleg 87196 fő, Érden 48, Diósdon 8, Sóskúton 3, Tárnokon 7, Törökbálinton 16, Pusztazámoron 1 szavazókörben adhatják majd le voksaikat.  A 87 ezer választásra jogosult lakosból átjelentkezett 153 ember, külképviseletre pedig 163-an jelentkeztek.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email