22_03_29_erdmost_nincskep

Törökbálinton a járványhelyzet ellenére is nőtt az adóbevétel

22_03_29_erdmost_nincskep

Törökbálinton a járványhelyzet ellenére is nőtt az adóbevétel

Elkészült az idei évre vonatkozó költségvetési tervezet Törökbálinton. Mint Elek Sándor polgármester az Érd FM 101.3-nak elmondta, a településen olyan gazdasági ágazatok vannak, amelyeknek köszönhetően Törökbálinton nőtt az adóbevétel az elmúlt időszakban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Elek Sándor szerint a költségvetés legfontosabb része a kiegyensúlyozottság, hiszen az önkrományzat feladata a város, illetve intézményeinek és közterületeinek fenntartása, amely mellett a költségvetés nem lehet mínuszos, miközben a költségvetés az esetleges bevételeket és fejlesztéseket is tartalmazza.

„Az elmúlt időszak mindannyiunknak, az egész országnak nehéz időszak volt. A 2021-es költségvetésnél – amit a különleges jogrend miatt magamnak kellett jóváhagynom, de természetesen egyeztettem a képviselőkkel – nagyon visszafogott költségvetést terveztünk a koronavírus-járványra való tekintettel, mert nem tudtuk, milyen hatással lesz a település életére. Azt tapasztaljuk, hogy nem voltunk annyira kitéve a gazdasági károknak, melyeket az idegenforgalomban és az ehhez kapcsolódó helyeken elszenvedtek. Nálunk olyan gazdasági ágazatok vannak, amelyek kifejezetten többletbevételhez jutottak, így nálunk nemhogy csökkent, hanem nőtt az adóbevétel”

– fejtette ki az Érd FM 101.3-nak adott interjújában Elek Sándor, Törökbálint polgármestere.

„A tervezetünk számos fejlesztést is tartogat”

– jegyezte meg. Kitért rá, az új bölcsőde például egy áthúzódó beruházás, de a tervek szerint nyár elején el is készülhet az új létesítmény.

„Többletforrásokhoz jutottunk, mert jól pályáztunk. A mögötte lévő Árpád utca szinte teljes egészében, az Árpád köztől a Kápolna utcáig felújításra kerül” – jegyezte meg Elek Sándor a bölcsődéhez kapcsolódó aszfaltozással kapcsolatban.

„Nyertünk 230 millió forintos támogatást zöldfelületek felújítására, ezért a bölcsőde előtt el fog készülni a belső városi tó egy parkkal, ami remélem, hogy a település gyöngyszeme és kedvelt látogatóhelye lesz” – húzta alá a törökbálinti polgármester.

„Átgondolt”

– jellemezte az idei törökbálinti költségvetést a városvezető, kiemelve, a Polgármesteri Hivatal és a pénzügyi iroda is sok munkát fektetett bele, emellett több alkalommal informális ülésen is megvitatták a kérdéses fejlesztéseket a képviselők.

Az idei évre vonatkozó költségvetés tervezetét a legközelebbi képviselő-testületi ülésen tárgyalják meg Törökbálinton.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email