220122_erd_szkka_2

Női kézi: váci bravúrra készül az ÉRD

220122_erd_szkka_2

Női kézi: váci bravúrra készül az ÉRD

Február 9-én, szerdán 18 órától a tabella negyedik helyén álló Váci NKSE vendégeként vív megyei rangadót a K&H női kézilabda liga 14. fordulójában az ÉRD.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a váciak nyolc győzelemmel és négy vereséggel állnak az NB I negyedik helyén, akár a bravúr is összejöhet Horváth Rolandéknak a Dunakanyarban.

Ottó Katalin együttese mindössze négyszer kapott ki, de az MTK, a Debrecen és a Győr is idegenben múlta felül a váciakat, akik emellett Mosonmagyaróváron szenvedtek vereséget. Otthon a Vasast, a Szombathelyet, a Budaörsöt és a Kisvárdát, idegenben a Dunaújvárost, a Siófokot és az Alba Fehérvárt győzték le, ahogy a nyitófordulóban Érdről is két ponttal távoztak. Akkor kifejezetten jó iramú mérkőzésen az érdiek bár sokáig jól tartották magukat, de Kuczora Csengéék végül magabiztosan nyertek 27–22-re.

A Vác emellett a nemzetközi porondon, az Európa Ligában két fordulóval a csoportkör vége előtt biztosan nem jut az egyenes kieséses szakaszba, hiszen az EL D-csoportjában eddig négy vereséget szenvedett el, vasárnap pedig a harmadik helyen álló francia Chambray Touraine-t fogadja. Az sem a hazaiak mellett szól, hogy a klub nemrég jelentette be, hogy hat meghatározó játékos, Aron Andrea, Grosch Vivien, Hámori Konszuéla, Kácsor Gréta és Szondi Zsófia is távozik az együttestől a szezon végeztével. A Vác viszont már öt érkezőt és az új vezetőedzőt, Herbert Gábort is bejelentette.

Az ÉRD számára pedig kifejezetten ígéretesen indult a 2022-es év, hiszen a Kisvárdán elszenvedett vállalható vereség mellett a Szombathelyet otthon, a Budaörsöt idegenben múlták felül Paróczy Sáráék.

A két csapatnak a szerdai lesz a 28. egymás elleni találkozója, ezek közül a Vác tizennégyet, az ÉRD tizenkettőt nyert meg egy döntetlen mellett. Vácon a hazaiak nyolcszor, az érdiek négyszer örülhettek a sikernek, de az egyetlen döntetlen is itt született.

A Vác házi góllövőlistáját impozáns teljesítménnyel, 87 góllal vezeti Kuczora Cenge, de már Kácsor Gréta is 71-szer volt eredményes, míg Helembai Fanny 47-szer, Hámori Konszuéla pedig 41-szer. Az ÉRD-nél a szezon végén az MTK Budapesthez távozó Szabó Kitti növelte előnyét és már 64 találatnál jár, míg tőle tízzel marad le a nála egy meccsel kevesebbet játszó Paróczy Sára. Kopecz Barbara tíz meccsen 49, Alexandra Vukajlovics pedig 47 gólt termelt eddig.

A február 9-én 18 órakor kezdődő Váci NKSE–ÉRD mérkőzést Őri Erika és Pozdena Erika vezetik.

K&H női kézilabda liga, 14. forduló
02.09., 18.00:
Váci NKSE–ÉRD

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email