22_03_29_erdmost_nincskep

Változik a forgalmi rend a Batthyány környékén

22_03_29_erdmost_nincskep

Változik a forgalmi rend a Batthyány környékén

Elindult a járdaépítés a Fácán közben, később parkolóhelyeket is kialakítanak az iskola és az óvoda előtt. A környező utcák forgalmi rendje változni fog (várhatóan február végétől), mutatjuk, hogyan.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A napokban elindult a járdaépítés a Fácán közben a Batthyány Általános és Sportiskola, a Fácán óvoda és a Batthyány Tornacsarnok mellett. Később a beruházás az óvoda és az iskola előtti parkolóhelyek kialakításával egészül ki. Tekintve, hogy a beruházás február végétől, március elejétől közterületet is érint majd, változni fog az építkezés ideje alatt, illetve azt követően a Fácán köz, illetve a környező utcák forgalmi rendje. A polgármesteri hivatal kéri a lakosságot, kövesse figyelemmel a hivatalos tájékoztatást: rövidesen az érdi médiumok, a városháza, az önkormányzati képviselők, az óvoda, iskola hirdetőtáblái, közösségi médiás felületei, fórumai beszámolnak majd a forgalmi rend megváltozásának pontos időpontjáról, menetrendjéről.

Arra kérünk minden arra közlekedő érdi lakost, az óvodába, iskolába, illetve a tornacsarnokhoz a gyerekeiket autóval szállító szülőket, hogy a forgalmi rend megváltozását követően vezessenek körültekintően. Érdemes előtte az új forgalmi rendről tájékozódni, nehogy rossz irányból közelítsék meg az oktatási intézményeket, sportcsarnokot.

Így változik a forgalmi rend az építkezés ideje alatt, várhatóan február végétől:

– a Fácán köz a Pintyőke és a Pacsirta utca között a Pacsirta irányába egyirányú lesz;

– a Pintyőke, a Papagáj és Pacsirta a beruházás időszakában is kétirányú marad, de a Fácán köz-Papagáj, illetve a Fácán köz-Pacsirta kereszteződésben figyeljenek a közlekedési táblákra, nehogy rossz irányból kanyarodjanak rá az egyirányúvá váló Fácán közre;

– a Pacsirta felől nem érdemes megközelíteni az intézményeket, hiszen nem lehet rákanyarodni a Fácán közre, legfeljebb akkor, ha megkerülve a tömböt, a Fácán közzel párhuzamos utcákon átvezetnek a Pintyőkére vagy a Papagájra.

Az építkezés a tervek szerint május 6-án zárul, ezt követően további változások lesznek a forgalmi rendben:

– a Fácán köz a Pintyőke és a Pacsirta utca között a Pacsirta irányába egyirányú marad;

– a Pintyőke egyirányú lesz a Fehérvári út felől a Fogoly utca irányába a Fácán közig;

– a Papagáj egyirányú lesz a Fácán köz felől a Fehérvári útig;

– a Pacsirta kétirányú marad, de a változások miatt továbbra is érdemes odafigyelni arra, hogy ne térjenek be a Fácán közbe.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email