img_20220204_054408

Önkényuralmi jelkép az aluljáróban – feljelentést tettek

img_20220204_054408

Önkényuralmi jelkép az aluljáróban – feljelentést tettek

Megrongálták az Érd alsónál lévő gyalogos aluljáró graffitijeit. Február 4-én egy horogkereszt jelent meg az alkotás falán. Érd Megyei Jogú Város önkormányzata az ügyben feljelentést tett a rendőrségen, miközben az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény elkezdte az önkényuralmi jelkép eltávolítását.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Ma kora reggel önkormányzatunk állampolgári bejelentést kapott arról, hogy az Érd Alsó vasútállomás gyalogos aluljárója falára valakik vagy valaki önkényuralmi jelképet, egy horogkeresztet festett(ek)” – olvasható Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának közleményében. 

Az önkormányzat nevében Csőzik László polgármester feljelentést tett önkényuralmi jelkép használata és rongálás vétsége miatt a rendőrségen. A polgármester mélyen elítéli az esetet: a náci horogkereszt a történelem legsötétebb időszakát idézi. Aki használja, felfesti ezt a jelképet, a holokauszt, a népirtás, a második világháború, a rasszizmus több tízmillió áldozatának emlékét tiporja a sárba. 

Az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény rövidesen eltünteti a felfestést. A helyreállítás komplikált, mert az aluljáró falán egyedi dekoráció található, ami az önkormányzat megbízásából készült korábban. A felfestett önkényuralmi jelképet szinte lehetetlen úgy eltávolítani, hogy a dekoráció ne sérüljön, de az ÉKFI mindenképpen intézkedik, mert a jelkép eltűntetése nem tűr halasztást.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email