22_03_29_erdmost_nincskep

Íjászat: tizennégy érmet tartottak itthon

22_03_29_erdmost_nincskep

Íjászat: tizennégy érmet tartottak itthon

Hétvégén előbb szombaton a történelmi, majd vasárnap a 3D-s szakág teremíjász országos bajnokságát rendezte meg az ÉRD Arénában a Parkvárosi Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesület, melynek versenyzői összesen öt-öt arany- és ezüst, illetve négy bronzéremmel zárták a hazai viadalt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Előbb szombaton 260 induló részvételével rendezték meg a történelmi teremíjász országos bajnokságot az ÉRD Arénában, amely az eddigi legtöbb résztvevővel rendezett ob volt a sportág történetében. Ráadásul a csupán néhány éve működő egyesületnek is nagy megtiszteltetés, hogy megrendezhette az országos bajnokságot.

Mint Dóri József, a Parkvárosi Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesület alelnöke kiemelte, a történelmi ob-n csak történelmi íjakkal és favesszővel versenyeztek, de fontos kritérium az öltözet is, így a versenyzőknek a hagyományt őrizve tradícionális viseletben kellett megméretniük magukat, többek között sportcipőt vagy karórát sem hordhattak.

Az alelnök kiemelte, az érdiek csak annyiban tudták kihasználni a hazai pályát, hogy kevesebbet kellett utazniuk a versenyre, hiszen a sportolók a pálya építésében sem vehettek részt.

Az érdiek pedig hozták az elvárt színvonalat és a történelmi ob-n tízszer is dobogóra állhattak, miután Gyetvai Gréta, Zsíros Máté, Korény János és Kovács Regina aranyérmet nyert, míg Kisjuhász Gábor, Tímár Dénes és Nagy Dorka második, Bódi Kíra, Gyetvai Attila és Dombai Tamás pedig harmadik helyen végzett. Korény Jankának nem volt szerencséje, hiszen az éremről egy hellyel lecsúszva lett negyedik.

A 3D-s szakág ob-jára új célokat is telepíteni kellett és a pályát is megváltoztatták, így a történelmi 24 céljánál néggyel több, 28 célra kellett lőnie a résztvevő 288 íjásznak hét lőállásból.

„Itt egy vesszőt lőnek, azaz nincs javítási lehetőség. Ez a vadászatot szimulálja, hiszen 3D-s állatokra lőnek. Teljes mértékben hajaz a valós vadászatra, de már engedett a modern öltözet, a carbonvessző, a csigás íj használata is, de ugyanúgy történelmi íjakkal is indulnak versenyzők” – húzta alá Dóri József.

A kilenc érdi közül Zsíros Máténak a duplázás is összejött, hiszen vasárnap is aranyérmes lett, de Korény Jankának is összejött egy ezüstérem, ahogy Nagy Dorka is a dobogó második fokára állhatott, míg Korény János bronzérmet szerzett.

A Parkvárosi Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesület versenyzői a teremíjász ob után folytatják a felkészülést a szabadtéri országos bajnokságra és annak kvalifikációs versenyeire.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email