kos_iskola

Vádemelés a Kósban történt haláleset miatt

Vádat emelt az Érdi Járási Ügyészség azzal az ügyvezetővel szemben, akinek a szabályszegései hozzájárultak egy munkás halálához tavaly januárban az egyik érdi iskola felújításakor.

A büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett fogházat, pénzbüntetést és vezető tisztségviseléstől eltiltást kértek a férfire.

Az elkövető ügyvezetése alatt álló cég elvállalta az érdi iskola felújítási munkálatait. A homlokzaton végezett munka miatt fel is állítottak oda egy ötszintes, tíz méter magas, tizenkét és fél méter széles állványzatot.

A vádirat szerint az elkövető ennek az állványzatnak az elbontására adott utasítást az embereinek. Ugyan néhány védőfelszerelést biztosított nekik, de nem adott részletes eligazítást a folyamatról és nem bocsátotta rendelkezésükre az azzal kapcsolatos gyártói leírást sem. Emellett nem ellenőrizte illetve irányította a helyszínen a folyamatot és nem is jelölt ki arra senkit.

Az ötszintes állványzat bontásához a munkások kézi erővel kezdtek hozzá, azonban a gyártói előírás gépi, karos anyagmozgató gépet írt elő erre a célra. A legfelső szinten az egyik munkás úgy kezdte meg a szétszerelést, hogy nem volt biztosítva a leesés ellen sem. Így amikor egy körülbelül tizenkét kilogrammos állványelemet vitt a kezében és megbotlott, kénytelen volt megkapaszkodni.

Ekkor kiejtette az állványelemet a kezéből, ami mintegy tíz méteres zuhanás után, a földszinten, védősisak nélkül dolgozó munkás fejére esett. A szerencsétlenül járt munkás olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Halála visszavezethető az elkövető által elkövetett szabályszegésekre. Az ügyészség minősülő halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja az ügyvezetőt.

További cikkeink

Országos tendencia, hogy a mammográfiai szűrő-vizsgálaton – amely az emlőrák kiszűrésére szolgál – a behívottaknak csak egy töredéke jelenik meg. Dr. Nahn Krisztina mammográfia szakmai

További cikkeink

Ha már van Érden egy kiváló futópálya, ráadásul van egy csodás Duna-partunk, ami szintén
A budaörsi rendőrök kérnek segítséget egy sofőr azonosításához, aki balesetet okozott, majd elhajtott a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email