22_03_29_erdmost_nincskep

Vádemelés a Kósban történt haláleset miatt

22_03_29_erdmost_nincskep

Vádemelés a Kósban történt haláleset miatt

Vádat emelt az Érdi Járási Ügyészség azzal az ügyvezetővel szemben, akinek a szabályszegései hozzájárultak egy munkás halálához tavaly januárban az egyik érdi iskola felújításakor.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett fogházat, pénzbüntetést és vezető tisztségviseléstől eltiltást kértek a férfire.

Az elkövető ügyvezetése alatt álló cég elvállalta az érdi iskola felújítási munkálatait. A homlokzaton végezett munka miatt fel is állítottak oda egy ötszintes, tíz méter magas, tizenkét és fél méter széles állványzatot.

A vádirat szerint az elkövető ennek az állványzatnak az elbontására adott utasítást az embereinek. Ugyan néhány védőfelszerelést biztosított nekik, de nem adott részletes eligazítást a folyamatról és nem bocsátotta rendelkezésükre az azzal kapcsolatos gyártói leírást sem. Emellett nem ellenőrizte illetve irányította a helyszínen a folyamatot és nem is jelölt ki arra senkit.

Az ötszintes állványzat bontásához a munkások kézi erővel kezdtek hozzá, azonban a gyártói előírás gépi, karos anyagmozgató gépet írt elő erre a célra. A legfelső szinten az egyik munkás úgy kezdte meg a szétszerelést, hogy nem volt biztosítva a leesés ellen sem. Így amikor egy körülbelül tizenkét kilogrammos állványelemet vitt a kezében és megbotlott, kénytelen volt megkapaszkodni.

Ekkor kiejtette az állványelemet a kezéből, ami mintegy tíz méteres zuhanás után, a földszinten, védősisak nélkül dolgozó munkás fejére esett. A szerencsétlenül járt munkás olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Halála visszavezethető az elkövető által elkövetett szabályszegésekre. Az ügyészség minősülő halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja az ügyvezetőt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email