tarnok_giro

Tárnok is rózsaszínbe borult

Szerda este, száz nappal a magyarországi rajt előtt 37 város vette fel virtuálisan a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny színét, a rózsaszínt. A verseny Érd és Tárnok mellett is elhalad, így szomszédainknál három épület is rózsaszínű volt a napokban.

A Giro május 6-án rajtol, az első három szakaszt Magyarországon rendezik. Előbb Budapestről Visegrádra teker a mezőny, majd a fővárosban lesz egy időfutam, végül pedig Kaposvár és Balatonfüred között teljesítenek a versenyzők bő 200 kilométert. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette.

Nagy örömünkre a mezőny a 7-es út érintésével Érd és Tárnok mellett is elhalad. Május 6-án a 6-os úton haladnak a tescós körforgalomig, majd a 7-es úton mennek tovább az Ercsi úti körforgalomig, onnan át Tárnokra. A kerékpározás nemzetközi sztárjai közt ott lesz a kiváló magyar versenyző, Valter Attila is, neki is drukkolhatunk.

Koósné Haris Edina, a  Heinrich Antal Ház igazgatója rádiónknak elmondta, hogy Tárnok is csatlakozott a Rózsaszín Fények Éjszakájához, így kivilágították az egészségházat, a művelődési házat, a polgármesteri hivatalt és a templomot is. 

A következő hónapokban több figyelemfelkeltő akció is lesz, ami Giro d’Italiahoz kapcsolódik és várják a jelentkezőket, akik szívesen felajánlanák már nem használt biciklijüket, ugyanis a Tárnoki kertbarátok rózsaszín bringákkal szeretnék feldíszíteni a 7-es úti körforgalmat!

Hallgassa meg interjúnkat, Koósné Haris Edinával, a  Heinrich Antal Ház igazgatójával!


 

További cikkeink

Országos tendencia, hogy a mammográfiai szűrő-vizsgálaton – amely az emlőrák kiszűrésére szolgál – a behívottaknak csak egy töredéke jelenik meg. Dr. Nahn Krisztina mammográfia szakmai

További cikkeink

Ha már van Érden egy kiváló futópálya, ráadásul van egy csodás Duna-partunk, ami szintén
A budaörsi rendőrök kérnek segítséget egy sofőr azonosításához, aki balesetet okozott, majd elhajtott a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email