22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb eljárásokat indít a bizottság

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb eljárásokat indít a bizottság

Az érdi közgyűlés Asztalos Éva vezette Jogi és Közbiztonsági Bizottsága hétfőn két olyan képviselő ellen is eljárást indított, akik a Szövetség Érdért frakció tagjai.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A képviselőcsoport vezetője, Lengyel Péter esetében a hibásan kitöltött vagyonnyilatkozata ügyében, Tetlák Örs alpolgármester-képviselő ellen pedig azért, mert még évekkel ezelőtt a cégbíróság két cégét kényszertörléssel megszüntette. Tetlák Örs ellen Bács István fideszes önkormányzati képviselő kezdeményezte az eljárást, Lengyel Péter ellen pedig egy e-mail címről bejelentkező magánszemély.

„Jogszerűtlen módon indított eljárást ellenem az Asztalos vezette bizottság – mondta az Érd Most-nak Tetlák Örs.

– A  vonatkozó törvény pontról pontra felsorolja, hogy milyen esetben lehet méltatlansági eljárást lefolytatni, de egyik sem vonatkozik arra az esetre, amiért engem támadnak. Az egykori, bukott alpolgármester nyilvánvalóan bosszút akar állni rajtam, amiért tavaly nyáron kezdeményeztem vagonnyilatkozatának vizsgálatát és számon kértem rajta azt a 71,5 millió forintot, amit az egyszemélyes cége beszámolójában feltüntetett, de a 2020-as képviselői nyilatkozatából teljes egészében kihagyott. Ráadásul ezzel a próbálkozásával csak el akarja terelni Bács a figyelmet arról, hogy fél év alatt sem sikerült tisztáznia magát ebben a 71,5 milliós ügyben. De ezt nem fogjuk engedni neki, a vagyonnyilatkozati botrányának lesznek következményei. Ami az ellenem indított eljárást illeti: állok elébe, nincs takargatnivalóm” – tette hozzá az alpolgármester. 

„Beláhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hibáztam, amikor hiányosan tüntettem fel a munkáltatóm és annak a betéti társaságnak a nevét, amiben kültag vagyok. De egyik sorban sem állítottam valótlanságot, minden információ helytálló a vagyonnyilatkozahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgban az anyagi helyzetemről és a jövedelmeimről – mondta Az Érd Most kérdésre Lengyel Péter. – Ezzel szemben Bács István még mindig képtelen elszámolni több tízmillió forinttal. Természetesen pontosíhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg a nyilatkozahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgat, de a napnál is világosabb, mi zajlik itt. A szakmányban indított eljárásokkal az a céljuk, hogy kiüresítsék ezt az intézményt, ami az átláthatóságot és a politikusok elszámoltathatóságát biztosítja. Pedig valódi ügy csak egy van: Bács 71,5 milliós ismeretlen eredetű vagyongyarapodása” – jelentette ki a frakcióvezető.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email