22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőn sztrájk lesz a budaörsi iskolákban is

22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőn sztrájk lesz a budaörsi iskolákban is

Két budaörsi iskolában biztosan csatlakoznak a pedagógusok a hétfőre meghirdetett sztrájkhoz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) január 31-ére  figyelmeztető sztrájkot szervez. A sztrájk két fő célja a bérek rendezése és eredetileg a tanárok kötelező oltásáról szóló rendelet visszavonása. A Budaörsi Napló megkérdezte a helyi iskolákat, csatlakoznak-e a sztrájkhoz.

„Lesz sztrájk a Hermanban. A kollégák nagyobb része csatlakozik. Pontos számot csak utána tudok mondani. A sztrájk a meghirdetett hivatalos követelések mentén szerveződik elsősorban az illetményemelésért. Nem szeretnék kiemelni egyéb problémát, koncentráljunk az országos követelésekre” – mondta Turcsik Viktor igazgató. A Bleyer is csatlakozik, erről közösségi oldalukon a szülőket is tájékoztatták már. Az Egyes iskola nem válaszolt, a Kesjárból pedig Tóth Krisztina igazgató úgy véli, még korai erről bármit mondani, mert semmi nem dőlt el. Így gondolja Bene Tünde is, az Illyés Gyula gimnázium igazgatója.

, de erről bővebben elsősorban az országos sajtóból tájékozódhatnak. Ami a szülők számára fontos információ, hogy ezen a napon 8-10-ig a legtöbb helyen valószínűleg nem lesz tanítás, ám gyermekfelügyelet igen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email