kota_bukov

Kitüntetést kapott az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör

Az elmúlt év és a több évtizedes munka elismeréseképpen kapta meg a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének kitüntetését az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör, amely tavaly ünnepelte fennállása 50. évfordulóját.

Mint Juhász Gáborné Regina, az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör vezetője az Érd Tv-nek ismerttette, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének kitüntetését a több évtizedes munka elismeréseképpen vehették át, de az ünnepségen a koronavírus-járványhelyzet miatt csak csökkentett létszámban vehettek részt.

Juhász Gáborné elmondta azt is, a tavalyi év első felében nem tudtak dolgozni, de 2021 második felében többek között a Magyar Földrajzi Múzeum udvarában ünnepelték a bukovinai székelyek hazatérésének 80. évfordulóját, szerveztek nyári népzenei tábort, ahol a különböző bukovinai népszokásokat, énekeket ismertették meg a gyermekekkel.

A népdalkör vezetője kitért rá, karácsonyi ünnepséget a járványhelyzet miatt nem tarthattak, ahogy nem tudták megünnepelni az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör fennállásának 50. évfordulóját sem. Juhász Gáborné ezzel kapcsolatban megjegyezte, az 1971. december elsején, Kóka Rozália által alapított népdalkör jeles évfordulójához kapcsolódó ünnepséget 2022-re halasztották.

A népdalkör vezetője ismertette, már tarthatnak próbákat a Szepes Gyula Művelődési Házban, de a koronavírus-járvány miatt ez a megszokottnál kisebb létszámmal zajlik.

Idén már volt egy megemlékezése is az Érdi Bukovinai Székely Népdalkörnek, hiszen év elején a múzeum melletti sétányon a népdalkör által felállított kopjafánál a mádéfalvi veszedelemre emlékeztek.

Juhász Gáborné ismertette, idén is szeretnének nyári tábort szervezni, emellett visszatérnének Bukovina öt falujába és meglátogatnák a szétszóródott bukovinai székelyeket és csángókat is.

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email