kota_bukov

Kitüntetést kapott az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör

kota_bukov

Kitüntetést kapott az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör

Az elmúlt év és a több évtizedes munka elismeréseképpen kapta meg a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének kitüntetését az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör, amely tavaly ünnepelte fennállása 50. évfordulóját.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Juhász Gáborné Regina, az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör vezetője az Érd Tv-nek ismerttette, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének kitüntetését a több évtizedes munka elismeréseképpen vehették át, de az ünnepségen a koronavírus-járványhelyzet miatt csak csökkentett létszámban vehettek részt.

Juhász Gáborné elmondta azt is, a tavalyi év első felében nem tudtak dolgozni, de 2021 második felében többek között a Magyar Földrajzi Múzeum udvarában ünnepelték a bukovinai székelyek hazatérésének 80. évfordulóját, szerveztek nyári népzenei tábort, ahol a különböző bukovinai népszokásokat, énekeket ismertették meg a gyermekekkel.

A népdalkör vezetője kitért rá, karácsonyi ünnepséget a járványhelyzet miatt nem tarthattak, ahogy nem tudták megünnepelni az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör fennállásának 50. évfordulóját sem. Juhász Gáborné ezzel kapcsolatban megjegyezte, az 1971. december elsején, Kóka Rozália által alapított népdalkör jeles évfordulójához kapcsolódó ünnepséget 2022-re halasztották.

A népdalkör vezetője ismertette, már tarthatnak próbákat a Szepes Gyula Művelődési Házban, de a koronavírus-járvány miatt ez a megszokottnál kisebb létszámmal zajlik.

Idén már volt egy megemlékezése is az Érdi Bukovinai Székely Népdalkörnek, hiszen év elején a múzeum melletti sétányon a népdalkör által felállított kopjafánál a mádéfalvi veszedelemre emlékeztek.

Juhász Gáborné ismertette, idén is szeretnének nyári tábort szervezni, emellett visszatérnének Bukovina öt falujába és meglátogatnák a szétszóródott bukovinai székelyeket és csángókat is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email