ovoda_200323

Többszáz óvodás van karanténban Érden

Rohamosan terjed a koronavírus az óvodákban. Pénteken a Szivárvány Óvoda tagintézményeiben 7 csoport volt karanténban, míg a Kincses Óvoda esetében 8 csoportban rendeltek el zárást. A bölcsődék közül pedig a Pöttöm Sziget Bölcsődében volt karantén, de az Apró Falva bölcsit elkerülte a fertőzés.

Gyorsan terjed az omikron a legkisebb gyerekek között is, pedig a legtöbb óvodában már hónapokkal ezelőtt szigorú járványügyi szabályokat hoztak. A Szivárvány Óvodában az elmúlt héten 7 csoport volt karanténban, de mára már leteltek a zárások. Az Érdi Kincses Óvoda a népegészségügy munkatársaival szoros kapcsolatot tart, náluk a Fácán Óvodából két csoport, a Kutyavári Óvodából 3 csoport, az Ófalusi Óvodában szintén 3 csoport érintett és rendeltek el számukra karantént, de ezek is napokon belül lejárnak.

A legtöbb gyerek csak kontaktszemély, arról, hogy pontosan hány gyermek fertőződött meg az érdi óvodákban, nincs pontos adat. A gyerekek esetén némiképp egyébként mások a karanténszabályok, mint a felnőtteknél: ha nincs tünete és csak kontaktszemély, akkor például mentesül a karantén alól, ha legalább egy oltást már kapott. Ha oltása és tünete sincs, akkor öt nap karantén vár rá.

Egy érintett érdi család szerda este fél 9-kor értesült arról, hogy a gyerek másnaptól karanténban van, kérdésünkre elmondták, hogy hiába vannak hónapok óta szigorú szabályok, például korlátozzák a szülők belépését az épületbe, vagy hogy a legkisebb orrfolyással sem lehet a gyereket bevinni az óvodába, várható volt, hogy előbb vagy utóbb karantén lesz.

“Az intézmény nagyon korrekt módon azonnal értesítette a szülőket a teendőkről, illetve arról, hogy gyermekünk kontaktszemély lett. Sajnos elkerülhetetlen, hogy ez legyen, de nagyon sok családnak okoz ez most gondot, hogyan maradjanak otthon a gyerekkel, mert még a mamához se lehet átvinni, hiszen hatóságilag ellenőrzik, hogy a gyerek valóban otthon maradt.” – mondta az anyuka. 

 

 

További cikkeink

Országos tendencia, hogy a mammográfiai szűrő-vizsgálaton – amely az emlőrák kiszűrésére szolgál – a behívottaknak csak egy töredéke jelenik meg. Dr. Nahn Krisztina mammográfia szakmai

További cikkeink

Ha már van Érden egy kiváló futópálya, ráadásul van egy csodás Duna-partunk, ami szintén
A budaörsi rendőrök kérnek segítséget egy sofőr azonosításához, aki balesetet okozott, majd elhajtott a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email