22_03_29_erdmost_nincskep

Többszáz óvodás van karanténban Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Többszáz óvodás van karanténban Érden

Rohamosan terjed a koronavírus az óvodákban. Pénteken a Szivárvány Óvoda tagintézményeiben 7 csoport volt karanténban, míg a Kincses Óvoda esetében 8 csoportban rendeltek el zárást. A bölcsődék közül pedig a Pöttöm Sziget Bölcsődében volt karantén, de az Apró Falva bölcsit elkerülte a fertőzés.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Gyorsan terjed az omikron a legkisebb gyerekek között is, pedig a legtöbb óvodában már hónapokkal ezelőtt szigorú járványügyi szabályokat hoztak. A Szivárvány Óvodában az elmúlt héten 7 csoport volt karanténban, de mára már leteltek a zárások. Az Érdi Kincses Óvoda a népegészségügy munkatársaival szoros kapcsolatot tart, náluk a Fácán Óvodából két csoport, a Kutyavári Óvodából 3 csoport, az Ófalusi Óvodában szintén 3 csoport érintett és rendeltek el számukra karantént, de ezek is napokon belül lejárnak.

A legtöbb gyerek csak kontaktszemély, arról, hogy pontosan hány gyermek fertőződött meg az érdi óvodákban, nincs pontos adat. A gyerekek esetén némiképp egyébként mások a karanténszabályok, mint a felnőtteknél: ha nincs tünete és csak kontaktszemély, akkor például mentesül a karantén alól, ha legalább egy oltást már kapott. Ha oltása és tünete sincs, akkor öt nap karantén vár rá.

Egy érintett érdi család szerda este fél 9-kor értesült arról, hogy a gyerek másnaptól karanténban van, kérdésünkre elmondták, hogy hiába vannak hónapok óta szigorú szabályok, például korlátozzák a szülők belépését az épületbe, vagy hogy a legkisebb orrfolyással sem lehet a gyereket bevinni az óvodába, várható volt, hogy előbb vagy utóbb karantén lesz.

„Az intézmény nagyon korrekt módon azonnal értesítette a szülőket a teendőkről, illetve arról, hogy gyermekünk kontaktszemély lett. Sajnos elkerülhetetlen, hogy ez legyen, de nagyon sok családnak okoz ez most gondot, hogyan maradjanak otthon a gyerekkel, mert még a mamához se lehet átvinni, hiszen hatóságilag ellenőrzik, hogy a gyerek valóban otthon maradt.” – mondta az anyuka. 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email