oltas_cimlap

Csütörtöktől a negyedik oltás is felvehető Érden

Miután szerda délelőtt még arról írtunk, hogy az oltópontokról hazaküldik a betegeket, mert még nem kapták meg az orvosok a szakmai irányelveket a negyedik oltással kapcsolatban, a déli órákban a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény a Facebookon tette közzé, hogy megérkezett a hiányolt ajánlás.

Bárány Zsolt az érdi rendelő Facebook oldalán közölte, hogy megérkezett az utasítás a hatóságoktól, csütörtöktől felvehető a negyedik oltás is. 

 

A dokumentumban többek közt az szerepel, hogy „a negyedik oltás beadásáról dönthet az oltóorvos, amennyiben ezt a három oltásban már részesült 18 éven felüli személy kéri, és a booster oltás beadása óta már legalább négy hónap eltelt”. Hozzátették, az olthatóság megítélése érdekében az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal és/vagy a háziorvossal.

Továbbá azt írják, a Janssen oltóanyaggal történt alapimmunizálás után ismétlő oltásban részesült személy szintén kaphat újabb oltást, ha már legalább négy hónap eltelt a legutóbbi oltás óta.

Az NNK leszögezte: az oltóanyag választása minden esetben az oltóorvos feladata, általános ellenjavallata egyik kombinációnak sincs.

A negyedik oltást egyelőre csak az oltási akció keretében (időpont foglalási nélkül) lehet felvenni a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben, ahol előre foglalt időpontban adathatják a Pfizer 3. oltást, az országos akció keretében pedig immár mind a négyet. A rendelőben antitestmérésre is van lehetőség (ez utóbbi fizetős).

Időpontos oltás:

január 19, szerda 8-19 óráig (Pfizer 3. oltás, kizárólag időpontot foglaltak részére – január 19-re és 26-ra minden időpont elfogyott, február 2-re vannak még helyek, február 9-reaz időpontok holnap nyílnak meg)

Oltási akció (első, második harmadik és negyedik oltás is kérhető!)

január 20-21. (csütörtök-péntek: 14-18 óráig)

január 22. (szombat 10-18 óráig)

(oltási akció keretében mind az 5 féle vakcina, időpont foglalása nélkül)

Antitest mérés: 

január 20, csütörtök 14-15 óráig.

További cikkeink

Országos tendencia, hogy a mammográfiai szűrő-vizsgálaton – amely az emlőrák kiszűrésére szolgál – a behívottaknak csak egy töredéke jelenik meg. Dr. Nahn Krisztina mammográfia szakmai

További cikkeink

Ha már van Érden egy kiváló futópálya, ráadásul van egy csodás Duna-partunk, ami szintén
A budaörsi rendőrök kérnek segítséget egy sofőr azonosításához, aki balesetet okozott, majd elhajtott a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email