22_03_29_erdmost_nincskep

Csütörtöktől a negyedik oltás is felvehető Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Csütörtöktől a negyedik oltás is felvehető Érden

Miután szerda délelőtt még arról írtunk, hogy az oltópontokról hazaküldik a betegeket, mert még nem kapták meg az orvosok a szakmai irányelveket a negyedik oltással kapcsolatban, a déli órákban a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény a Facebookon tette közzé, hogy megérkezett a hiányolt ajánlás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bárány Zsolt az érdi rendelő Facebook oldalán közölte, hogy megérkezett az utasítás a hatóságoktól, csütörtöktől felvehető a negyedik oltás is. 

 

A dokumentumban többek közt az szerepel, hogy „a negyedik oltás beadásáról dönthet az oltóorvos, amennyiben ezt a három oltásban már részesült 18 éven felüli személy kéri, és a booster oltás beadása óta már legalább négy hónap eltelt”. Hozzátették, az olthatóság megítélése érdekében az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal és/vagy a háziorvossal.

Továbbá azt írják, a Janssen oltóanyaggal történt alapimmunizálás után ismétlő oltásban részesült személy szintén kaphat újabb oltást, ha már legalább négy hónap eltelt a legutóbbi oltás óta.

Az NNK leszögezte: az oltóanyag választása minden esetben az oltóorvos feladata, általános ellenjavallata egyik kombinációnak sincs.

A negyedik oltást egyelőre csak az oltási akció keretében (időpont foglalási nélkül) lehet felvenni a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben, ahol előre foglalt időpontban adathatják a Pfizer 3. oltást, az országos akció keretében pedig immár mind a négyet. A rendelőben antitestmérésre is van lehetőség (ez utóbbi fizetős).

Időpontos oltás:

január 19, szerda 8-19 óráig (Pfizer 3. oltás, kizárólag időpontot foglaltak részére – január 19-re és 26-ra minden időpont elfogyott, február 2-re vannak még helyek, február 9-reaz időpontok holnap nyílnak meg)

Oltási akció (első, második harmadik és negyedik oltás is kérhető!)

január 20-21. (csütörtök-péntek: 14-18 óráig)

január 22. (szombat 10-18 óráig)

(oltási akció keretében mind az 5 féle vakcina, időpont foglalása nélkül)

Antitest mérés: 

január 20, csütörtök 14-15 óráig.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email