valahol_eu

Érden van színház – pénteken musical is lesz benne

Január 21-én, pénteken a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban Valahol Európában című musicalt mutatja be a Magyarock Dalszínház és a Magyar Történelmi Színház.

2020-ban jött létre a Magyar Történelmi Színház Simonpusztán, ahol eleinte csak a nyári időszakban voltak előadások, de az elmúlt hónapokban már a fűtött rendezvénysátorban is számos előadást, koncertet és darabot adtak elő.

Mint Laklóth Aladár, a Magyar Történelmi Színház művészeti vezetője az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában elmondta, a létesítményt mozgatható nézőtérrel, állandó színpadtechnikával alakították ki, ahol a színházi előadások mellett lovasversenyeket is lehet tartani. Amíg viszont az épített épület nem készül el, építettek egy rendezvénysátrat.

A művészeti vezető kitért rá, a magyar kulturális életben viszonylag kevés nagyszabású színházi előadás látható, amely a magyar történelemmel foglalkozik. Jelenleg próbálják felmérni az érdeklődést és azt, milyen stílusú, hangulatú darabokat szeretnének látni a nézők.

Laklóth Aladár ismertette, a január 21-i, Valahol Európában című előadás után lesz előadás a Neoton Família Szép nyári nap musicalével, majd a március 15-i megemlékezésen ismét előveszik a Kőszívű ember fiai című előadást.

Elmondta azt is, tervek szerint a rendezvénysátorban április végéig tartanak előadásokat, utána pedig ismét szabadtéren folytatják és minden második hétvégén előadás vagy valamilyen nagyszabású rendezvény lesz Simonpusztán. Ezzel párhuzamosan pedig elkezdik építeni az állandó színházépületet.

Hallgassa meg a beszélgetést!

 

További cikkeink

Országos tendencia, hogy a mammográfiai szűrő-vizsgálaton – amely az emlőrák kiszűrésére szolgál – a behívottaknak csak egy töredéke jelenik meg. Dr. Nahn Krisztina mammográfia szakmai

További cikkeink

Ha már van Érden egy kiváló futópálya, ráadásul van egy csodás Duna-partunk, ami szintén
A budaörsi rendőrök kérnek segítséget egy sofőr azonosításához, aki balesetet okozott, majd elhajtott a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email