22_03_29_erdmost_nincskep

Készpénzt, bankkártyákat és okiratot lopott az autókat feltörő gyanúsított

22_03_29_erdmost_nincskep

Készpénzt, bankkártyákat és okiratot lopott az autókat feltörő gyanúsított

Egymás után tört fel kocsikat és jogosulatlanul vitte magával az utastérben talált értékeket a terhelt, aki ellen nagyobb értékre, egy vagy több közokirat, magánokirat vagy készpénzhelyettesítő fizetőeszközre elkövetett lopás miatt indított eljárást az Érdi Rendőrkapitányság.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a Budapest Környéki Törvényszék közölte, a terhelt egymás után tört fel kocsikat, majd az utastérben talált értékeket – közte számos személyes okiratot – eltulajdonította. A férfit a bíróság letartóztatta, ellene nagyobb értékre, egy vagy több közokirat, magánokirat vagy készpénzhelyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt indított eljárást az Érdi Rendőrkapitányság.

Közölték, 2021. november 2. és 2021. december 31. között két alkalommal törte be egy-egy zárt autó ablakát, egyszer pedig egy nyitott autót vett célba. Mindhárom járműből készpénzt, személyes okmányokat, iratokat, bankkártyákat és egyéb értékeket tulajdonított el. Az egyik esetnél egy ismeretlen személy is segítségére volt, összesen pedig 953 ezer forint kárt okozott az érintett sértetteknek.

A terhelt továbbá 2021. november 22-én egy lakóházba is behatolt, ahonnan egy másik sértett pénztárcájából 35 ezer forint készpénzt vett el, de a férfit cselekménye közben megzavarták, ezért elszaladt a helyszínről.

Tekintettel a gyanúsított előéletére, illetve arra, hogy bejelentett jövedelemmel nem rendelkezik, a terhére rótt cselekményt más eljárás hatálya alatt követte el, fennáll vele szemben a bűnismétlés veszélye. Emellett az ügyészi indítvány szerint ki nem hallgatott tanúk jogellenes befolyásolásával a bizonyítást is megnehezítheti, ezért a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2022. február 7-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés – bűnügyi felügyelet – elrendelése végett fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható – olvasható a Budapest Környéki Törvényszék honlapján.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email