22_03_29_erdmost_nincskep

Tilos kutyát sétáltatni a Papi földeken!

22_03_29_erdmost_nincskep

Tilos kutyát sétáltatni a Papi földeken!

A napokban érdi Facebook csoportokban többen is jelezték, hogy annak ellenére, hogy tilos kutyát sétáltatni a Papi földek belső területén, nagyon sokan figyelmen kívül hagyják ezt, és ha valaki szóvá teszi, hogy tilos, akkor még a gazda sértődik meg. Az érdi hivatal lépéseket tesz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdiek és a környéken élők egyik kedvenc helye az érdligeti park, a Papi földek, ami nem véletlen hiszen az egész család számára remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt a terület. A rekreációs központban lehetőség nyílik különféle szabadidős- és sporttevékenységekre, de a kutyabarátok régi vágya is teljesült és egy kutyafuttató is létesült a Papi földeken. Ennek ellenére sok kutyás nem az erre elkülönített részre hordja kedvencét, hanem oda, ahol a többiek sportolnak és sétálnak. A Facebookon mostanában többen jelezték, hogy a tiltó táblák ellenére a park területén sétáltatnak, gyakran póráz nélkül és ha ezt szóvá teszik a gazdának, az sértődötten vállat von. 

Az Érd Médiacentrum megkereste a Polgármesteri Hivatalt, hogy megtudja, hogyan ellenőrzik a parkban a szabályszegőket. László Ferenc, az érdi Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője a következőt írta: 

„A Városrendészeti Csoport és az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény az adott ügyben hivatalos bejelentést nem kapott, de a sajtómegkeresés nyomán a városvezetés informálódott, és úgy döntött, lépéseket tesz annak érdekében, hogy ilyen esetek lehetőleg ne fordulhassanak elő a jövőben.

Ennek érdekében jobban odafigyelünk a lakosság tájékoztatására, több tiltó táblát fogunk kihelyezni, illetve a Papi Földeken rendszeresen megforduló városrendészek ahogy eddig, úgy a jövőben is határozottan jelzik az állatok gazdáinak, hogy inkább a közelben lévő Sárd utcában található kutyafutatóban sétáltassák kedvenceiket. Ugyanis a Papi Földekre továbbra is tilos kutyát bevinni. De arra kérjük majd a hétvégente az érdi városligetben tevékenykedő polgárőröket is: jelezzék ők is ezt az ebek gazdáinak.

Illetve ezúton, a médián keresztül is kérjük a lakosság segítségét: kérjük őket, ne vigyék be a kedvenceiket a Papi földekre, mert ez nemcsak tilos, hanem az ott sportoló, pihenő érdi polgárokat, családokat, az ott játszó gyerekeket ez zavarja.”

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email