22_03_29_erdmost_nincskep

Negyedmilliárd forintot költenek idén a Romicsra

22_03_29_erdmost_nincskep

Negyedmilliárd forintot költenek idén a Romicsra

Karácsonyi ajándékként érkezett a levél a Miniszterelnökségtől, hogy 262 millió forintot költhet a város a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény fejlesztésére. Az intézmény a Modern Városok Program részeként újult meg 2019-ben, a most felhasználható összeg a korábbi projekt maradványösszege.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az elmúlt években sokat változott az érdi szakrendelő, mára egy modern, igényes épületben gyógyulhat Érd és környékének lakossága. 2019 több mint 4500 négyzetméteren újult meg az érdi rendelő, amely során homlokzati hőszigetelés készült, kicserélték a külső és belső nyílászárókat, valamint minden belső falat és padlóburkolatot. A meglévő váróterek új kazettás álmennyezetet kaptak és felújították a magastetőt.  Megújult a teljes épületgépészeti és elektromos rendszer is. Kicserélték akkor a nyílászárókat, akadálymentesítették az épületet, elvégezték a  hőszigetelést és a Labor épületének a tetejét is átalakították sok más munka mellett. 

Január első napjaiban Tetlák Örs alpolgármester a Facebookon írt arról, hogy a Miniszterelnökség döntése értelmében a korábbi projekt maradványösszegéből orvosi műszereket és informatikai eszközöket szerezhetnek be. 

Tetlák Örs, az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában beszélt a projekt részleteiről, amelyet még az idén el fognak kezdeni. 


„A korábbi projekt maradványösszegéből orvosi műszerek és informatikai eszközök – köztük a teljes test csontsűrűségét mérő készülék – beszerzésére lesz lehetőség, megújulhat az egynapos sebészet épületének tetőszigetelése és épületgépészeti szerelvényezése, illetve egy napelemes rendszert (napelemes kiserőművet) építenek majd ki. Ennek keretében várhatóan 700 darab napelemes táblát szerelnek az épület tetejére és a parkoló fölé kerülő esővédő féltetőre. Ez a megoldás már csak azért is izgalmas, mert jelentős költségmegtakarítást eredményez majd az intézménynek.”

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email