rusvai

Rettegni nem szabad – Beszélgetés Rusvai Miklós virológussal

Nátha jellegű betegséggé zsugorodik ősztől a koronavírus, és az eddigi négy náthát okozó koronavírus mellé csatlakozik majd be ötödikként - erről Rusvai Miklós virológus beszélt az ÉrdFM 101,3 Bundáskenyér című műsorában.

Tünetmentesen, minden látható jel nélkül esik át a fertőzésen az, aki jó immunitással rendelkezik a koronavírussal szemben. Az Omikron gyengébb, a vakcinák és a korábbi fertőzés által szerzett immunitás pedig ez ellen is véd – így vélekedett az Omikronról Rusvai Miklós virológus a Bundáskenyér hétfői adásában, hozzátéve: az oltás nem a fertőzéstől, hanem a megbetegedéstől véd meg.

A szakember hangsúlyozta továbbá:

  • legteljesebb immunitás akkor jön létre, ha valaki beoltatja magát, majd ezt követően megfertőződik – a fertőzés következtében alakul ki ugyanis az úgynevezett nyálkahártya-immunitás. Az antitestes és a sejtes védelem vakcinázást követően is létrejön.
      
  • Negyedik oltásra is szükség lehet – ez attól függ, ki mennyire tartozik kockázati csoportba. Van, akinek célszerű minden szezon előtt beoltatnia magát.
     
  • A korábbi vírusváltozatok eltűnnek, ahogy a sikeresebb, szaporodóképes variánsok kiszorítják ezeket.
     
  • Rettegni nem szabad a koronavírustól – meg kell tanulnunk együtt élni vele. Ősztől várhatóan úgy kezelhetjük majd, mint a náthát.

A beszélgetést itt hallgathatják meg:


 

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email