minaret400ev_220109

Négyszáz év után

Csupán három maradt fent belőle az országban: egy Egerben, egy Pécsett, egy pedig városunkban található. Az Érdi Televízió kisfilmje úgy mutatja be a Minaretet, ahogy még nem láttuk: felidézzük, hogyan zajlott itt a vallási élet a XVII. században.

Nemzedékek élték le az életüket úgy, hogy csupán kerülgették ezt a magyar tájon különösnek számító, toronyszerű épületet az érdi Duna-parton. Szép a kilátás fentről, a sóskúti kőben jól mutat a monogram, de közben mindenki tudta, hogy nem ezért állították egykor. Most, 400 évnyi várakozás után eljött a pillanat, hogy felidézzük, amikor a minaret még nem turistalátványosság volt.

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email