horgasz

Évet értékeltek a horgászok

horgasz

Évet értékeltek a horgászok

Mozgalmas évet zárt az Érd és Környéke Horgászegyesület, bár a járvány hatással volt az egyesület életére is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ezt legfőképp a versenyeken érezték: az idősebb horgásztársak nehezebben mozdultak ki, és egyes rendezvényeiken is kevesebben voltak.

„Szerencsére ez nem minden programunkra volt igaz, és annak is nagyon örültünk, hogy a horgászbálon kívül mindent meg tudtunk tartani, amit szerettünk volna. Az egyesület vezetőségében is vannak idősebb sporttársak, őket azzal kíméltük, hogy a fiatalabbak plusz munkát vállaltak”

– mondta lapunknak Berényi Andrásné elnök.

2021 tavaszán, a víz világnapja alkalmából rajzversenyt hirdettek általános iskolásoknak, minisztériumi pályázaton közel ötmillió forintot nyertek várostakarításra – három helyszínt tisztítottak meg az illegális hulladéktól március végén –, és nem maradhatott el a horgászverseny sem.

„Júliusban megrendeztük a már hagyományos családi napunkat, halászléfőző versennyel egybekötve. Érdekesebb, színesebb programmal jelentkeztünk, mint korábban, hiszen gyermekműsort és íjászatot is szerveztünk. Ősszel részt vettünk a Teszedd! akcióban. Szomorúan láttuk, hogy a márciusban megtisztított területet megint beborította a hulladék. Ahogy ez már hagyomány, csatlakoztunk a Teleki iskola szüreti mulatságához is. Az évet a halászlévendégséggel zártuk – jólesett, hogy ismét annyi embernek tudtunk örömet szerezni, hiszen 550 adag halászlét főztünk, és mindet ki is osztottuk. Kapott belőle a mentőállomás, sőt, olyan lakosok is, akik egészségügyi okokból nem tudtak eljönni a művelődési központ elé. Negyven-ötven adag halászlét szállítottak házhoz az érdi képviselők, akiknek ezúton is köszönjük, hogy részt vettek az akciónkban”

– mondta Zsóka.

2021-ben 1051 horgászjegyet adtak el, taglétszámuk 1256 volt.

„Mintegy száztíz fővel gyarapodtunk, amit én jónak értékelek. Volt olyan év, amikor pár fővel csökkentünk, de általában emelkedik a létszámunk. Ezt részben annak tudom be, hogy második éve vizsgáztatást is végzünk: a tavalyi esztendőben 187-en vizsgáztak sikeresen az egyesületünkben, és nem csak érdiek: Székesfehérvártól Gödöllőig számos helyről érkeztek”

– tette hozzá Zsóka.

A tavalyi programokat idén is szeretnék megvalósítani, emellett egyhetes gyermek horgásztábort terveznek a dömsödi horgásztanyájukon.

„Ezt a tanyát folyamatosan újítjuk fel, legutóbb kicseréltük a bútorokat, beköttettük az internetet, a televíziót. Tervben van a csónak és a stég javítása is, reméljük, idén erre is sor kerülhet”

– zárta szavait.

A 2022-es év tervezése még nem zárult le, de január végén, az éves közgyűlésen (amit remélhetőleg meg tudnak tartani) már több információ lesz az idei programokról.
Amiben még előrelépést hozhat ez az esztendő, az a városligeti tó használata: a horgászok szeretnék, ha a tagság számára a város biztosítana vízfelületet, ez azonban még további egyeztetések függvénye.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email