22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb fejlesztések a Romicsban

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb fejlesztések a Romicsban

További 262 millió forintot költhet a város a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény fejlesztésére: a Miniszterelnökség döntése értelmében a korábbi projekt maradványösszegéből orvosi műszereket és informatikai eszközöket szerezhetnek be – tájékoztatott Tetlák Örs alpolgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ugyan sokat vártunk a Miniszterelnökség válaszára, de megérte, mert karácsony előtt néhány nappal jött az értesítés a pozitív döntésről, miszerint további 262 millió forintot költhetünk a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény fejlesztésére – írta közösségi oldalán Tetlák Örs alpolgármester.

A korábbi projekt maradványösszegéből orvosi műszerek és informatikai eszközök – köztük a teljes test csontsűrűségét mérő készülék – beszerzésére lesz lehetőség, megújulhat az egynapos sebészet épületének tetőszigetelése és épületgépészeti szerelvényezése, illetve egy napelemes rendszert (napelemes kiserőművet) építenek majd ki. Ennek keretében várhatóan 700 darab napelemes táblát szerelnek az épület tetejére és a parkoló fölé kerülő esővédő féltetőre. Ez a megoldás már csak azért is izgalmas, mert jelentős költségmegtakarítást eredményez majd az intézménynek.

A projektindító értekezlet lezajlott, a jövő héten a műszaki tartalom pontosításával és a beszerzési eljárások előkészítésével folytatódik a munka – tette hozzá az alpolgármester.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email